Calvet (Territori): Catalunya fa els deures en gestió de l’aigua

El conseller de Territori i Sosteniblitat, Damià Calvet, ha donat aquest dijous el tret de sortida al cicle Aigua i Món, que organització Aigües Sabadell. Calvet reivindica la gestió de l’aigua que es fa a Catalunya, a l’alçada dels països més avançats d’Europa. 

Davant d’unes 60 persones, Calvet ha destacat que en un país on si plou poc hi ha sequera i si plou molt hi ha inundacions, la gestió hídrica ha trobat un bon equilibri fins al punt de ser un “país de referència en la gestió del cicle integral de l’aigua”. En aquest sentit, ha destacat com a l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’han incorporar 100 hectòmetres cúbics a la xarxa en els darrers anys” i l’aposta per la producció d’aigua en dessalinitzadores, o la regeneració d’aigua. En relació a l’últim gran episodi de sequera, viscut l’any 2008, Calvet creu que el país està molt millor preparat ara, entre altres coses pel paper de l’Agència Catalunya de l’Aigua. Malgrat tot, apel·la a l’ús responsable d’un bé tan escàs com l’aigua, més amb l’escalfament global de fons que “agreujarà les característiques del nostre clima”.

“El full de ruta és que l’AMB sigui autosuficient en la disponibilitat d’aigua, amb recursos per satisfer les seves pròpies necessitats. Així treballem en el desenvolupament sostenible del país i del món”, ha apuntat.

El president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, ha recordat que l’empresa mixta local compleix 70 anys aquest 2019. Des de llavors, quan Sabadell vivia un boom demogràfic, fins ara, amb una ciutat estabilitzada al voltant dels 210.000 habitants, CASSA ha prestat el servei a la ciutat. Blasco ha destacat la “doble xarxa” amb aigua regenerada a Can Gambús i Sant Pau de riu-Sec. “Això no ho pot dir ningú més”, ha destacat Blasco.

Blasco ha destacat que “en moments complicats a nivell polític i personal” el conseller Calvet hagi expressat la ponència. “Sabem de la teva relació personal amb algun dels presos, com el Josep [Rull] i estar present aquí avui t’honora”. En el seu torn, Calvet ha recordat els dirigents independentistes empresonats i ha apel·lat al “dret a l’autodeterminació”.

Recepció a l’Ajuntament

La ponència ha comptat amb l’assistència d’una seixantena de persones, ciutadans i representants d’entitats, a més de la diputada Lourdes Ciuró i els regidors Carles Rossinyol i Josep Beltran. Abans de la ponència, Calvet ha visitat el centre de control d’Aigües Sabadell, des d’on es gestionen les instal·lacions de la companyia. Anteriorment va visitar l’Ajuntament i va firmar en el llibre oficial.

Tomás Molina, el 4 d’abril

El cicle Aigua i Món seguirà el proper 4 d’abril, amb una ponència a les 11 hores del meteoròleg de TV3 Tomás Molina.

Foto portada: el conseller de Territori, Damià Calvet. Autor: David B. 

 

 

Comments are closed.