Dolors Camats a Sabadell

Camats (ICV): ‘La crisi és una guerra per treure’ns els drets’

  • Els números 2 i 3 d’ICV-EUiA congreguen un centenar de persones a La Plana del Pintor.

  • Mena: “CiU és la marca blanca del PP a Catalunya’.

Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa ha portat aquest diumenge a Sabadell tres dels cinc primers candidats a les eleccions del proper 25 de novembre. Els ecosocialistes asseguren que hi ha alternatives a les retallades i plantegen passar de l’oposició a convertir-se en l’alternativa de progrès. La número 2, Dolors Camats, ha assegurat que “no estem en una crisi sinó en una guerra per treure’ns els drets”.

Camats ha dit que durant aquests dos anys, ICV-EUiA s’ha atrinxerat contra les retallades perquè calia resisitir els atacs contra l’estat del benestar. Ha assegurat que han aconseguit “petites victòries” com el fet que Eurovegas no recaigui a Catalunya. Ara, però, creu que és el moment de fer el pas endavant i convertir-se en l’alternativa de progrès de l’esquerra nacional. “Ens hem sentit sols, al Parlament i al carrer, perquè hem estat pocs acompanyats”, ha assegurat en referència al PSC. Tot i així, ha assegurat que la coalició roig i verda ha estat al costat dels afectats per les preferents, els estudiants, la gent del 15M, les PAH i els col·lectius que s’han mobilitzat.

Dir que no hi ha alternatives a les retallades és matar la democràcia. Hi ha alternativa i totes les mobilitzacions que s’han fet han estat útilis per a guanyar-se la dignitat”, ha dit.

Camats ha posat com a exemple la forma com Islàndia ha encarat la crisi. També la pujada fiscal de França, centrada en les grans fortunes. Ha destacat també l’aposta per les energies verdes de Dinamarca o la forma com Escòcia i el Regne Unit han pactat el referèndum d’autodeterminació.

Joan Mena
Joan Mena, prenent la paraula a l'acte. Autor: J.d.A

L’acte ha estat tancat pel sabadellenc Joan Mena, número 3 a la llista d’ICV-EUiA. Mena, regidor a Sabadell, ha assegurat que Convergència i Unió ha mostrat durant aquest temps la seva voluntat de governar per a uns pocs i “destruïr els serveis públics”. Ha mencionat com les llistes d’espera han pujat un 43 per cent, 4.000 professors s’han quedat sense feina o s’han aprovat 950 Expedients de Regulació d’Ocupació.

Convergència i Unió és la marca blanca del Partit Popular a Catalunya. Fan mesures que perjudiquen al 99 per cent de la població i beneficien només als més rics. Fan les mateixes polítiques, defensen els mateixos interessos i ataquen sempre els mateixos”.

Mena també ha criticat el PSC, que “ja no és alternativa perquè han deixat desatesa la gent, fent polítiques de dretes aconseguint vots de les esquerres”.

Entre les propostes de la coalició, fer un Pla de Xoc contra l’Emergència Social, arribar a un acord nacional pel Dret a Decidir, fer un pla contra el frau fiscal, pujar impostos a les nuclears i les grans fortunes, recuperar l’Impost de Sucessions, eliminar la taxa de l’euro per recepta, recuperar les beques menjador i aconseguir la dació en pagament retroactiva.

L’acte ha congregat un centenar de persones i s’ha fet a l’associació de veïns de la Plana del Pintor. També ha intervingut la número 5 a la llista de la coalició, Marta Ribas, de Rubí.

Foto portada: Dolors Camats. Autor: J.d.A.

Comments are closed.