Carme Forcadell rep la Medalla d’Or de la Generalitat

Aquest dijous el president de la Generalitat ha lliurat al Palau de la Generalitat la Medalla d’Or a Carme Forcadell, Carles Viver i Pi-Sunyer, i a RCR Arquitectes.

El marit de Carme Forcadell, Bernat Pegueroles, ha recollit la Medalla d’Or en nom de Forcadell i ha llegit una carta on l’expresidenta del Parlament de Catalunya es mostra optimista tot i les “incerteses i dificultats. Tinguem per segur que no som al final de res, sinó al principi de tot”.

“Ni la presó ni l’exili ni la repressió no podran aturar la ferma voluntat d’exigir tot l’aire per respirar”, ha apuntat Forcadell en una carta que ha escrit des de la presó del Catllar i que ha llegit Pegueroles.

El president de la Generalitat, Quim Torra, també s’ha dirigit a la pròpia Forcadell, a qui ha fet arribar el “suport” del Govern. A més, el cap de l’executiu ha destacat que l’expresidenta del Parlament encarna la idea de “llibertat, determinació i veritat” i que la seva presó és una “metàfora” de la “presó col·lectiva”.

Pi-Sunyer ha parlat de la seva pròpia trajectòria -va ser president del Consell Assessor de la Transició Nacional-, i ha tingut paraules de record per a Forcadell i la resta de “presos polítics i exiliats”. “Tots haurien de ser avui aquí rebent aquesta medalla”, ha apuntat.

Foto portada: Pegueroles recollint la Medalla d’Or en nom de Carme Forcadell. Autor: ACN.

Comments are closed.