Carme Garcia (ICV) deixarà de ser regidora abans de l’estiu

  • L’actual portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds ho deixa per no entorpir l’intent de recomposar l’esquerra local.

  • “L’esquerra a Sabadell necessita sortir de l’atzucac on es troba fa anys”, manifesta. “Cal partir de zero”, diu.

La portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds a l’Ajuntament, Carme Garcia, deixarà la seva acta de regidora abans de l’estiu i fa un pas al costat, deixant el primer pla de la política local. Garcia espera que la seva decisió comporti un “revulsiu” a l’esquerra local en línia de recomposar la trencadissa actual.

Carme Garcia es reincorporarà a la seva plaça al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, que va deixar per ser diputada al Congrés dels Diputats i després portaveu primer d’ICV-EUiA (2007-2011) i des de 2011 en exclusiva d’ICV a l’Ajuntament. En els propers mesos deixarà la seva acta. Assegura que ha pres una decisió “personal” que espera serveixi de “revulsiu” a l’esquerra local.

L’esquerra a Sabadell necessita sortir de l’atzucac on es troba fa anys. La divisió dels grups polítics Entesa per Sabadell, ICV i EUiA és un fet diferencial que no trobem a altres ciutats del país. Les raons venen de molt lluny però no haurien d’anar més lluny pel bé de la ciutat i de les classes populars”, ha assegurat en la lectura del text que ha llegit.

L’actual portaveu d’ICV ha estat acompanyada per la copresidenta nacional del partit, Dolors Camats, i el copresident local, Josep López, a més del regidor Carles Marlés, que continuarà fins al final del mandat. Camats ha assegurat respectar la decisió i espera que la coalició ICV-EUiA és recomposi a Sabadell com un primer pas cap a un moviment més ampli de l’esquerra.

Per la seva part, Josep López ha assegurat que tot i que la decisió encara no està presa Garcia hauria de ser reemplaçada segons marca la llista electoral del 2011. En aquest cas, hauria de prendre l’acta de regidora la que va ser número 5 d’ICV-EUiA, Sílvia Carrasco. López afegeix que ICV es vol “arremangar per a governar la ciutat i persistirem en aquest intent”.

“Que no sigui per la Carme que no hi ha canvis”

Com a resum, Carme Garcia ha volgut deixar clara la motivació de la seva renúncia. Ha assegurat que és una “decisió personal”, que “no estic cansada” i que l’objectiu és recomposar almenys la coalició:

Que no sigui per la Carme [Garcia] ni per Iniciativa que no hi ha canvis ni regeneració a l’esquerra. No ens podem entretenir més, ha finalitzat.

En un altre moment, Garcia ha assegurat que tant Entesa com ICV ja han renovat els seus lideratges. Preguntada si demana quelcom similar a Esquerra Unida i Alternativa, no s’ha posicionat. “És obvi que renovant tots els lideratges de les forces polítiques, les probabilitats d’arribar a acords serà molt més elevada. Aquesta és la meva contribució a fi i efecte d’aconseguir el que és el més important i desitjat per milers de sabadellencs i sabadellenques: la unió dels partits partint de zero”, respon, no obstant, en el seu text de comiat.

Foto portada: el regidor Carles Marlés, la copresidenta d’ICV, Dolors Camats, la portaveu d’ICV a Sabadell, Carme Garcia, i el copresident d’ICV a Sabadell, Josep López. Autor: J.d.A.