Carme Garcia torna a Sabadell

L’exportaveu d’ICV a l’Ajuntament, després directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Carme Garcia, es reincopora aquests dies a la seva plaça de funcionària a l’ajuntament de Sabadell. Garcia tanca la seva etapa al govern català i torna al consistori, descartant anar a les eleccions municipals amb cap partit. 

Garcia va ser portaveu municipal d’ICV-EUiA entre 2007 i 2014 i alcaldable dels ecosocialistes en els comicis de 2007 i 2011. L’any 2014 va deixar de ser regidora, reincorporant-se com a responsable del Centre d’Atenció a la Dona.

Amb l’arribada de Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat, i sobretot de Raül Romeva a la conselleria d’Afers Exteriors, Garcia va ser escollida directora general de Memòria Democràtica, des d’on ha impulsat les polítiques memorístiques, també de la mà del sabadellenc Plàcid Garcia-Planas com a director del Memorial Democràtic. Fa algunes setmanes Garcia-Planas va deixar el càrrec, i també ho ha fet ara Garcia.

“L’etapa de Romeva en polítiques de memòria, amb la que jo em sentia identificada, va finalitzar amb el nou govern des del juliol fins aquí, amb una nova conselleria. Vaig arribar de la mà de Romeva i ho deixo ara”, ha assegurat.

Garcia és funcionària a l’ajuntament de Sabadell, on s’ha de reincoporar ara de forma automàtica.

“No m’incorporo per anar a la política institucional sinó a l’esfera professional. No demano res extraordinari sinó tornar al mateix lloc que ocupava abans de marxar. És el més comprensible i una demostració que per ocupar un càrrec quan tornes no tens cap privilegi. Vull tornar al Centre d’Atenció a la Dona o un lloc assimilat”, assegura.

L’exportaveu d’ICV descarta presentar-se a les municipals amb cap llista.. L’any 2015 va donar suport públic a Esquerra Republicana. Ara, però, creu que encara falta temps i cal veure la configuració i els programes dels diferents partits que concorren a les municipals. “La ciutat està en un moment molt interessant però preocupant. Són unes eleccions poc definides en quant al resultat. Vull fer de ciutadana, veure, escoltar i fer com tothom: prendre les meves decisions”.

Abans de ser regidora a Sabadell i membre del govern català, Garcia també va ser diputada al Congrés entre 2004 i 2008.

Foto portada: Garcia, fa uns mesos a la carretera de Barcelona. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.