Bustos, Navarro i Chacón a Sabadell. Foto: David B.

Chacón reapareix a Sabadell atacant CiU i PP

  • El PSC vol que s’investigui el desfalc de Bankia i les pressumptes donancions irregulars a Convergència.

  • Chacón reapareix després de la seva derrota en el Congrès del PSOE.

El PSC va reunir la seva plana major aquest diumenge a Sabadell. El primer secretari socialista, Pere Navarro, va assistir a l’entrega de guardons als nous miliants, de la mà de l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos. També hi va assistir l’ex-ministra de Defensa i aspirant sense èxit a dirigir el socialisme espanyol, Carme Chacón.

Carme Chacón ha tornat. Després d’uns mesos de silenci des del seu fracàs al congrès de Sevilla, on no va aconseguir ser escollida secretària general del PSOE malgrat tenir els suports de les principals federacions socialistes de l’Estat, l’ex-ministra de Defensa ha fet el seu primer acte públic a Sabadell. Chacón ha posat en el mateix sac el Partit Popular i Convergència i Unió i ha demanat investigacions.

Un país decent mereix saber tota la veritat del que ha passat amb el forat financer més gran de la història, amb Bankia, i saber tot el que ha passat amb els comptes de CiU i del Palau de la Música”. Ha afegit: “La dreta espanyola del PP ens està portant a més crisi i a més atur. I, mentre, la dreta catalana de CiU l’únic que sap fer és aplaudir.

Per la seva part, el secretari general del PSC i alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha demanat que el pacte fiscal que vol el govern de la Generalitat sigui també un pacte social “per tenir més recursos per a educació, sanitat i atenció social”. I, com Chacón, ha demanat que el president Mas aclareixi els pressumptes vincles entre el cas Palau i el finançament de CiU.

El govern de CiU sembla de vegades més interessat en afavorir les elits financeres que en tirar endavant amb polítiques d’igualtat d’oportunitats i de serveis públics de qualitat”.

Pere Navarro ha posat sobre la taula tres propostes: recuperar l’Impost de Successions, ajuts a les empreses i un pla de xoc contra l’atur juvenil.

Bustos assegura que el primer és Sabadell

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha assegurat que la sortida de la crisi “també passa per cadascun de nosaltres, per ajudar-nos els uns als altres”.  Ha assegurat que “continuarem plantant cara a les retallades” i ha dit que “sempre” posarà els interessos de la ciutat per davant de qualsevol altre aspecte.

Segons fonts socialistes, gairebé 1.000 persones han assistit a l’acte de L’Estruch. Les persones amb més de 25 anys de militància socialista han rebut un reconeixement, així com els nous militants.

La foto de portada és de David B.

Comments are closed.