Regidors de CiU a l'ajuntament de Sabadell

CiU alerta que la morositat municipal provocarà pujar els impostos

  • Rossinyol assegura que acollir-se al pla del ministeri d’Hisenda tindrà greus conseqüències.

  • Els nacionalistes asseguren que “la ciutat s’hipoteca durant tres mandats”.

El grup municipal de Convergència i Unió ha alertat aquest divendres de les conseqüències que tindrà per a Sabadell acollir-se al pla de pagament a proveidors impulsat pel ministeri d’Hisenda. El pla permet accedir a un préstec per pagar les factures impagades a proveidors que té diverses condicions.

El portaveu municipal de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, assegura que la mala gestió del consistori ha provocat que l’ajuntament s’hagi d’acollir al pla. El consistori ha reconegut tenir 25 milions en factures impagades a proveidors, el que el situa a la franja alta dels ajuntaments catalans de grans ciutats. L’ajuntament deu en factures impagades 120 euros per cada ciutadà.

L’ajuntament, com tots els consistoris que accedeixen al pla d’Hisenda, rebrà a un préstec a 10 anys més dos de carència, a un 5 per cent d’interès. Rossinyol assenyala que per pagar les factures impagades “s’hipoteca la ciutat durant 10 anys”. Segons els seus càlculs, cada any caldrà pagar uns cinc milions d’euros, que s’han de treure de l’ajuntament per fer front als deutes.

Durant 10 anys tindrem el pressupost reduït per pagar els deutes del senyor Bustos; els deutes que havia de pagar i no ha pagat i altres ciutats sí han pagat. Reitero: no era inevitable, hi ha ciutats que han pagat com, per exemple, Terrassa”.

Pujaran les taxes municipals

D’altra banda, caldrà adeqauar el preu de les taxes al real. CiU tem que caldrà pujar el preu d’algunes taxes, com la taxa de residus, l’ús de les instal·lacions esportives, culturals, per ensenyaments musicals, el servei d’atenció domicilària o de serveis d’atenció telefònica.

El decret llei del govern central obliga a adeqüar l’import de les taxes al cost real i això és una de les conseqüències que patirem. La mala gestió de despesa desbocada ens passarà factura ara”, diu el portaveu nacionalista.

A més, segons CiU, a partir d’ara caldrà adequar les despeses als ingressos reals. Rossinyol vaticina que hi haurà una retallada dels pressupostos municipals. La federació nacionalista lamenta que hagi de ser ara, quan no hi ha més remei, quan calgui racionalitzar el pes de l’administració.

Malfien de les dades

De nou, per segona setmana consecutiva, els nacionalistes assenyalen que desconfien de l’equip de govern. Segons han assenyalat, el grup municipal havia entrat moltes preguntes a l’equip de govern sobre pressumptes impagaments a l’elèctrica Endesa. La resposta que van rebre havia estat negar-ho. Ara hi ha un deute reconegut amb l’elèctrica de 475.000 euros.

Vam entrar inumerables preguntes perquè ens donessin informació sobre els deutes. Sistemàticament van tirar pilotes fora. Ara resulta que el deute amb ENDESA són 475.000 euros. Ens crea una profunda desconfiança envers la informació que facilita l’ajuntament. Han estat amagant aquesta informació durant molt de temps”, lamenta Rossinyol.

El proper divendres l’ajuntament haurà d’aprovar un pla d’estalvi municipal de cinc milions d’euros, tal com exigeix el ministeri d’Hisenda. Tot sense saber encara els pressupostos de l’Estat, que podrien provocar algun canvi més al pressupost de la ciutat.

Comments are closed.