CiU

CiU critica la gestió de la participació a la ciutat

El portaveu del grup municipal de Convergència i Unió (CiU), Carles Rossinyol, ha criticat aquest matí com l’ajuntament de Sabadell està gestionant els processos participatius a la ciutat, que creuen que es fan “a mida dels seus sectors més propers”.

Tot i reconèixer l’augment del pressupost destinat a la participació ciutadana, els convergents critiquen “la incoherència” que suposa no convocar els consells municipals de l’habitatge, l’esport, la salut o el de ciutat, per exemple, que no s’han convocat des de l’arribada al poder del nou govern municipal. Els consells municipals permetrien tractar els temes de la ciutat amb aquelles persones “que els hi preocupa i les que se n’ocupen” sense cap cost i, en canvi, critiquen que es dupliqui el pressupost per a les auditories ciutadanes “en què participa poca gent”.

Des del grup municipal convergent creuen que el model de participació ciutadana que s’està impulsant des del govern es fa “a mida de les entitats i els sectors que els són propers, però no ho és a mida de les necessitats d’una gran ciutat com és Sabadell”.

Un dels aspectes fonamentals a replantejar, segons el seu portaveu, Carles Rossinyol, són tots els òrgans de participació, entre ells els consells de districte, però el també regidor de la formació defensa que “repensar no vol dir que mentre estem pensant això no sigui l’excusa per a no fer res, que és el que està passant ara”. Per aquest motiu deixen oberta la porta a la creació d’un nou organisme de participació a la ciutat.

Foto portada: Josep Beltran, Carles Rossinyol i Antoni Vidal (CDC). Autor: Aleix Pujadas.

Comments are closed.