Regidors CiU Sabadell

CiU demana “seriositat” sobre els deutes entre administracions

En les últimes setmanes, hi ha hagut diverses polèmiques al voltant dels pagaments entre administracions. Mentre el govern català reclama al central una sèrie de pagaments, alguns ajuntaments també reclamen a la Generalitat que pagui el que els deu. En aquest sentit, Convergència i Unió porta al ple del proper dimarts dues mocions perquè totes les administracions es paguin els deutes amb l’objectiu final de pagar els proveïdors.

En primer lloc, CiU demanarà que l’Estat pagui els diners que deu a la Generalitat en virtut de l’Estatut. En concret, 759 milions relatius a l’any 2008. Si l’Estat paga a la Generalitat, asseguren que aquesta podrà pagar els ajuntaments. “Els retards en els pagaments perjudiquen totes les empreses, fins al punt que algunes que treballaven especialment pel sector públic han hagut de tancar” explica el portaveu de CiU, Carles Rossinyol.

D’altra banda, CiU assegura que donarà suport a la moció que presenten altres formacions demanant a la Generalitat que pagui el que deu als ajuntaments si arriben a un “acord amb el Partit dels Socialistes”. Malgrat tot, critiquen el PSC per forçar aquestes mocions.”El PSC només demana que paguin els seus adversaris, nosaltres volem que tothom pagui els seus deutes i que l’ajuntament pagui els seus proveïdors dins el termini que marca la llei contra la morositat”.

Finalment, la federació nacionalista presenta una segona moció demanant al govern municipal que pagui els seus deutes i que presenti la relació de factures impagades als proveidors. Una informació que, segons CiU, han demanat i no els han facilitat “amb excuses”.

L’objectiu de la federació amb les dues mocions és donar un caire de “seriositat” al debat sobre els deutes entre administracions.

Comments are closed.