Foto portada: els regidors electes de CiU Josep Beltran, Carles Rossinyol, Toni Font i Sílvia Renom. Autor: J.d.A.

CiU dóna la clau del canvi a Esquerra Republicana

  • Convergència apel·la a ERC a escollir entre un govern “d’esquerra radical o sobiranista”.

  • Recorden que per canviar l’alcalde també cal el seu vot. “Ens necessitem tots”, diu Rossinyol.

“Esquerra torna a tenir la clau del govern. Esperem que ara l’encertin”. El portaveu en funcions de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, recordava així el paper de frontissa que els republicans van tenir en la formació del primer govern tripartit a la Generalitat, l’any 2003, i li atorgava de nou la mateixa funció, dotze anys després però ara a escala local.

I és que Convergència i Unió considera que Esquerra Republicana té la clau per definir el futur govern de Sabadell. Al parer de CiU hi ha dues opcions: formar un govern amb dotze regidors “d’esquerra radical” amb Unitat pel Canvi (hereus d’ICV-EUiA i Podemos) i de la Crida per Sabadell (el mateix de l’Entesa i la CUP) o per una altra banda formar un govern sobiranista entre CiU i ERC, al que Rossinyol creu que s’hi podria sumar la plataforma Guanyem Sabadell, amb dos regidors, i liderada per la portaveu en funcions d’EUiA a l’Ajuntament, Marisol Martínez.

En tot cas, Rossinyol exhorta Esquerra a prendre una decisió, urgent, en el benentès que se senten exclosos des del primer dia d’un possible però ja descartat govern de 16 regidors formats pels quatre partits següents: Unitat pel Canvi, Esquerra, Crida per Sabadell i CiU. Un executiu ampli, amb majoria absoluta, a qui Unitat pel Canvi i la Crida per Sabadell han tancat les portes per la presència de CiU. “Ens han vetat des del primer dia”, s’ha queixat Rossinyol. “La ciutadania va encomanar un canvi a quatre forces polítiques però només ens hem trobat criteris excloents, prejudicis, i la impossibilitat de fer un govern de consens”, manté Rossinyol.

I l’alcalde?

Ara la federació nacionalista recorda que, tot i que hi hagués un govern d’esquerres, aquest tindria minoria i caldrà pactar el nom de l’alcalde amb ells o amb Guanyem Sabadell. Calen com a mínim 14 regidors a favor el proper dissabte 13 de juny. Si no hi ha acord, serà alcalde el cap de llista de la forma més votada, Josep Ayuso, del PSC. “Hores d’ara, és una lamentable possibilitat”, reconeix Rossinyol, qui recorda sobretot a la Crida, Unitat pel Canvi i la Crida que “ens necessitem”. El portaveu convergent manté que “a les eleccions només va guanyar la voluntat de canvi però no va guanyar ningú més”. “Als qui volen fer un govern d’esquerra radical els diem que haurien de saber que serà alcalde també qui CiU i/o Guanyem vulgui. No ens poden excloure de les meses de negociació i dir-nos qui és l’alcalde que hem de votar”, ha dit el regidor electe i diputat, Toni Font, per acabar.

Foto portada: els regidors electes de CiU Josep Beltran, Carles Rossinyol, Toni Font i Sílvia Renom. Autor: J.d.A.

7 Comments