Foto portada: els regidors Toni Font, Carles Rossinyol i Sílvia Renom, aquest divendres. Autor: A.Pujadas.

CiU fa un balanç negatiu del primer any del nou govern

  • Critiquen la incapacitat de fer nous projectes engrescadors per a la ciutat.

  • Lamenten que Sabadell no sigui “la punta de llança de l’independentisme”, com va dir Fernàndez.

El portaveu del grup municipal de CiU, Carles Rossinyol, ha fet balanç del primer any de mandat del govern quatripartit d’esquerres. Considera que “ja no és nou i un any ja és temps de sobres per començar a desenvolupar algun projecte propi”, i destaca que no està sent el govern transformador que s’anunciava a la campanya electoral de les municipals.

La formació convergent creu que es tracta d’un govern poc cohesionat perquè no ha votat de manera conjunta en els aspectes que els nacionalistes consideren més importants. Rossinyol ha posat alguns exemples com la votació de la moció per a donar suport al C.E. Sabadell, en què la Crida es va abstenir i va ser votada a favor per part d’ERC, UpC i Guanyem (més info:Compromís municipal pel CE Sabadell‘). “Sobre el procés independentista també voten per separat”, cosa que constata, segons Rossinyol, la manca de projecte comú de l’executiu:

És un govern on hi ha quatre partits que tenen quatre projectes polítics diferents, que funcionen com regnes de taifes, on cadascú té la seva parcel·la i no es comunica amb el del costat”, i afegeix que”quan hi ha una interferència s’enfaden moltíssim entre ells”.

Rossinyol ha explicat que van demanar els motius pels quals es van cedir 4,1 milions d’euros a la Generalitat per les properes obres del Taulí. “Pensàvem que era fruit d’una anàlisi, d’un acord amb l’hospital, d’una constatació que hi havia una sèrie de serveis que podrien millorar i no ens han donat documentació de res”, ha afirmat el portaveu convergent, sorprès “per la pura improvisació amb què creu que s’ha tractat l’assumpte.

Valoració positiva de l’oposició

D’altra banda Rossinyol ha destacat el paper que han tingut els grups de l’oposició en aquest primer any del nou govern. Aplaudeix que “les principals iniciatives per tractar, els temes amb més profunditat i transcendència per la ciutat, els ha portat sempre l’oposició” i ha posat d’exemples els casos de l’oci nocturn, el futur de la Clínica del Vallès o l’actual tràngol del Centre d’Esports Sabadell. Al contrari creuen sobre l’equip de govern, que fins ara han vist “incapaç de tirar endavant cap projecte nou i engrescador” per Sabadell. La valoració final dels convergents sobre aquest any del nou govern de la ciutat és que es tracta d’un equip de govern “continuista”, que té “una manca d’experiència en la gestió pública”, on hi ha “una manca de sintonia interna” i que el que uneix als partits del govern “no és un projecte polític sinó ocupar el poder a qualsevol preu”.

Foto portada: els regidors Toni Font, Carles Rossinyol i Sílvia Renom, aquest divendres. Autor: A.Pujadas.