Quatre dels cinc regidors de CiU a Sabadell

CiU manté les sospites sobre el concurs per la gestió dels residus

  • CiU assegura que s’ha amagat  informació al Col·legi d’Enginyers Oficials.

  • L’equip de govern demana a CiU que s’expliquin sense subterfugis.

El portaveu municipal de Convergència i Unió, Carles Rossinyol, ha volgut explicar de nou el seu vot negatiu al procés de contractació del servei de recollida de residus a la ciutat. Malfien de tot el procés perquè el Col·legi d’Enginyers, que havia de donar un plus de trasnparència a la contractació, no ha pogut accedir a tota la informació.

El contracte és el més elevat dels que externalitza l’ajuntament, ja que té un cost de 18 milions d’euros cada any. L’empresa SMATSA, que gestiona els residus a la ciutat, des de fa 25 anys, tornarà a renovar la concessió. Segons els nacionalistes, s’ha amagat informació al Col·legi d’Enginyers, que han hagut de fer el seu informe en base a un altre informe facilitat pel consistori i no directament a través de les pliques de contractació.

CiU assegura que va demanar a l’inici del procés que no hi hagués cap dubte, i que l’equip de govern va acceptar la presència del Col·legi d’Enginyers per donar un plus de trasnparència. En la pràctica, però, segons CiU, aquesta participació dels enginyers s’ha diluit tant que CiU ha votat en contra. També el Partit Popular, que considera que el procés no ha estat del tot transparent.

Segons Rossinyol, el propi Col·legi d’Enginyers ha fet unes conclusions prèvies fent constar que no havien tingut accés directe a les ofertes de les tres empreses del concurs.

Rossinyol ha recordat que l’informe del Col·legi ha costat 22.000 euros. Com que no s’ha volgut donar accés al Col·legi a les ofertes, CiU malfia profundament de tot el procés i dubta que s’hagi fet d’acord a criteris tècnics.

Resposta dels socialistes

Per la seva part, l’equip de govern ha respost el principal grup de l’oposició mitjançant un comunicat de premsa des del seu web. Segons els socialistes, el Col·legi d’Enginyers no podia consultar tota la informació perquè no era una part interessada en el procés com exigeix la llei.

D’altra banda, des del PSC asseguren que CiU s’ha d’explicar clarament i sense subterfugis i consideren que les acusacions de la federació nacionalista no tenen cap fonament.  També obren la porta a uns pressumpte interès del grup nacionalista coincident amb una de les empreses que es van presentar al concurs, i no l’han guanyat. Els socialistes asseguren que les al·legacions presentades per CiU han anat en la línia de l’argumentat per una de les empreses perdedores del concurs més sucòs de l’ajuntament.

 

Comments are closed.