CiU

CiU s’abstindrà en les ordenances i no donarà suport als pressupostos pel 2014

  • CiU demana al govern socialista que tanqui l’etapa anterior d’una forma clara.

  • S’abstindran en les ordenances fiscals perquè puguin ser aprovades pel Ple del proper dilluns.

El grup municipal de Convergència i Unió s’abstindrà en la votació de les ordenances fiscals perquè es puguin aprovar i no donaran suport a l’aprovació dels pressupostos fins que el govern municipal del PSC mostri una voluntat real de passar pàgina de l’anterior etapa.

El portaveu del grup municipal de Convergència i Unió a Sabadell, Carles Rossinyol ha mostrat una bona disposició per treballar per la ciutat i fer “tot allò que sigui necessari per passar pàgina d’èpoques lamentables passades, però a la vegada és necessari que el govern socialista faci el mateix”.

No sortirem d’aquest tràngol del cas Mercuri si tothom no fa el que hem de fer, tant l’oposició com el govern”, ha assegurat Rossinyol.

Convergència i Unió va abstenir-se en la votació de les ordenances d’aquest any 2013, ja que va valorar positivament els primers gestos que va realitzar el govern municipal després d’esclatar el cas Mercuri. Després d’aquell acord, van començar a treballar en les ordenances per al 2014.

El portaveu nacionalista a Sabadell assegura que han arribat a un acord amb les ordenances fiscals, i s’abstindran, perquè s’ha inclòs en les ordenances que la part municipal de l’impost de plusvàlua i s’ha introduït una exempció del 30 per cent per a rendes superiors als 400.000 euros. “Pretenem que aquest impost es vagi eliminant poc a poc”, ha assegurat Rossinyol. Un altre dels acords que ha inclòs el grup municipal de CiU són les exempcions a empreses que tinguin problemes econòmics i a empreses que fan un esforç en contractar personal.

No donaran suport als pressupostos

En quant als pressupostos, Rossinyol ha assegurat que no donaran suport al govern municipal per aprovar els pressupostos, “ara és hora que el govern faci els següents passos i tanquem l’etapa anterior”.

El grup municipal del PSC va votar en contra de la moció que pretenia deixar enrere als protagonistes de l’anterior etapa. Encara queda un càrrec eventual que està treballant amb un paper important dins l’Ajuntament. Aquests fets generen una gran desconfiança envers a la voluntat real de passar pàgina, fet que ens impedeix donar suport a l’aprovació dels pressupostos mentre l’equip de govern no passi pàgina del cas Mercuri definitivament”.

Si Convergència i Unió s’absté en el seu vot a les ordenances fiscals, aquestes podran ser aprovades en el ple del proper dilluns.

Foto portada: els regidors Font, Rossinyol i Beltran, aquest divendres. Autor: David B.

Comments are closed.