Guàrdia Civil

CiU vol accions clares per visibilitzar que la caserna de la Guàrdia Civil pertany a la ciutat

Un dels conflictes polítics més llargs i viscerals entre el bustisme i l’oposició a Sabadell va tenir la caserna de la Guàrdia Civil com a protagonista. Bustos va pactar amb el ministeri de l’Interior l’ús de l’espai per a dur a terme pisos i el projecte del Parc de Salut a canvi de cinc milions d’euros i uns terrenys a Sant Pau de riu-Sec. L’oposició en bloc va dur el cas als tribunals, ja que entenen que la caserna és de la ciutat, almenys des de 1999. Ara, amb el canvi polític a l’executiu, CiU demana visibilitzar que els temps han canviat.

Convergència i Unió, ICV-EUiA, l’Entesa i ERC van fer bloc defensar que la caserna pertanyia a Sabadell des de finals de l’època Farrés. Per tant, no calia pagar res a la Guàrdia Civil per usar l’espai. En canvi, el PSC, el PP de Jordi Soriano, i l’Estat, mantenien que l’espai pertanyia al ministeri de l’Interior i per desencallar la cesió van acordar unes contraprestacions econòmiques. Al final, entre contenciosos administratius (desestimats), l’alt grau de crispació i l’arribada de la crisi econòmica, el projecte (pisos d’alt estanding més un projecte d’innovació i formació lligat al Taulí) va quedar en no res (més info: ‘El destí de la caserna de la Guàrdia Civil‘).

L’any 2012, en els moments més durs de la crisi econòmica, l’oposicio va demanar que els pisos de la caserna (ja desocupats totalment) es rehabilitessin i es posesin a disposició de la borsa d’habitatges públics. La moció no es va aprovar pel definitiu vot en contra dels 13 regidors socialistes.

CiU vol pisos de lloguer per a joves

Ara, tres anys després, i amb un canvi de govern entremig, CiU reprèn el tema i demana de nou fer pisos. Ara hi ha un govern que defensa que la caserna és de la ciutat “i hi poden fer accions per a fer-ho visible i deixar-ho clar i en tot cas que sigui l’Estat qui després s’hagi de moure”. Així que el portaveu nacionalista, Carles Rossinyol, manté que s’han de rehabilitar els 32 pisos. “I a més, ja tenim una eina, i necessitada de treball, com és l’empresa municipal VIMUSA“. Rossinyol precisa que volen pisos destinats a gent jove.

Creiem que la nostra proposta pot generar consens, la ciutat hi guanyaria, serà una forma de defensar el patrimoni i farem pisos de lloguer per a joves en un barri amb gent gran i en una zona ben comunicada”.

Els nacionalistes animen l’actual executiu, format per les formacions que van denunciar i perdre plegats el conveni entre Manuel Bustos i el llavors ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, a actuar en coherència. També els demanen que extingeixin el conveni firmat l’any 2006, donat que ni s’ha aplicat ni es vol aplicar.

També us pot ser d’interès: ‘Què proposen els partits respecte l’abandonada caserna de la Guàrdia Civil?‘.

Foto portada: la caserna de la Guàrdia Civil, des de la Gran Via. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.