CiU vol una aposta forta de Sabadell per ser una ‘Smart City’

  • El grup municipal de CiU vol que Sabadell lideri projectes smart city per rebre ajudes comunitàries.

  • El regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez (PSC) recorda que fa dos anys hi ha una estratègia en aquesta línia.

Sabadell compta des de fa dos anys amb un programa estratègic, anomenat Smart City, per millorar la gestió municipal. Tot i així, el grup de CiU proposa ara que la ciutat aposti fort per aquesta línia, ja que estan en joc les subvencions de la Unió Europea entre l’any 2014 i 2020.

El portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, també és el responsable polític a la Diputació de Barcelona de les Tecnologies de la Informació i Coneixement. En aquesta línia, assegura que la Diputació donarà suport als consistoris barcelonins en l’estratègia ‘Smart City’ (Ciutats Intel·ligents) i creu que Sabadell té capacitat per fer projectes potents, tenint sobretot en compte que la Unió Europea aprovarà a finals d’aquest any el seu pressupost entre 2014 i 2020.

Rossinyol assegura actualment s’està veient com els barris de Sabadell es deterioren a marxes forçades a causa de la crisi i la manca de fons a l’Ajuntament. En aquesta línia, creu que és molt important buscar noves formes de millorar els serveis. En definitiva, vol que el consistori promogui projectes com crear una xarxa de telecomunicacions potent o que faci una gestió de l’electricitat més eficient.

Hi ha una infinitat de projectes i mesures que com ens permetrien aconseguir que tinguem una ciutat molt més interessant per a la gent que hi viu, per a les empreses i també per al comerç”, diu Rossinyol.

Tot i així, reconeix que les inversions s’han de fer a mig termini i es posa a disposició del govern local i el consistori per ajudar en el que pugui des de la Diputació perquè Sabadell presenti projectes a la Unió Europea.

Cristian Sánchez (PSC): “Valorem la proposta”

El regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez (PSC) ha assegurat que valoren en positiu la proposta de CiU, i que hi treballaran plegats. Tot i així, ha volgut recordar els nacionalistes que Sabadell disposa des de fa dos anys d’una estratègia anomenada Smart City i que s’han fet nombroses actuacions en aquest sentit en els darrers anys.

Foto portada: Els regidors de CiU Jordi Font, Carles Rossinyol i Josep Beltran. Autor: J.d.A.

One Comment