Ciuró (Junts per Sabadell), a la recerca d’idees

La candidata de Junts per Sabadell a l’alcaldia, Lourdes Ciuró, prepararà el programa electoral per a les municipals després d’escoltar la veu de la ciutadania a través de diverses plataformes. En aquest sentit, fins la propera tardor, ha habilitat un contacte telefònic, via WhatAspp, i una enquesta. “Volem obrir Junts per Sabadell i busquem militants del sabadellenquisme”, proclama la diputada al Congrés pel PDeCAT. 

Ciuró veu una ciutat que ha perdut el rumb, sense orgull, i manté que la primera prioritat del seu equip és recuperar-lo de la mà d’entitats, associacions i ciutadans a títol individual que comparteixin un aspecte essencial: ser militants del sabadellenquisme. En aquest sentit, el seu equip ha habilitat un número de telèfon, 625 849 309, per comunicar-se amb la ciutadania, i ha posat en marxa una enquesta ciutadana per copsar l’estat de la ciutat i les prioritats de cara al programa electoral.

“Volem escoltar les idees de la ciutadania i contrastar-les amb les nostres. Si volem un projecte cohesionador, hem de tenir una visió integradora. Si volem ser transversals, hem de transversals”, ha dit Ciuró aquest dijous des dels Jardinets de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

L’enquesta, que és anònima però dóna la possibilitat de deixar un número de telèfon i una adreça de correu electrònic, pregunta sobre l’estat de la ciutat, els aspectes a millorar i les prioritats ciutadanes. De moment, l’han contestat un centenar de persones, però estarà activa fins al setembre o octubre. Llavors es redactarà el programa electoral i en paral·lel es farà la llista de candidats, que es planteja oberta.

“M’hi tenen a la taula” per negociar una llista unitària independentista

A hores d’ara Ciuró tampoc descarta una llista unitària independentista: “si algú en vol parlar, ja m’hi tenen a la taula. Hi estem oberts”, ha mantingut. Alguns sectors independentistes miren d’aconseguir candidatures àmplies de l’independentisme per blindar algunes alcaldies catalanes. No obstant, a Sabadell l’entesa entre els hereus del PDeCAT i Esquerra Republicana té poques opcions de quallar.

L’ocupació de l’Ajuntament no va sumar

La diputada del PDeCAT al Congrés no valora en positiu l’ocupació de l’Ajuntament per part del CDR el passat cap de setmana.

“L’acció no va sumar. L’independentisme ha de ser exquisit i plural perquè al davant tenim la ‘Brunete mediàtica’ que tot ho treu de mare. I no sé ben bé que volia aconseguir amb aquesta acció”, ha reconegut. Tot i així no ha volgut carregar les tintes contra l’actuació de Serracant: “l’alcalde va trobar-se entre l’espasa i la paret i va poder sortir del pas recollint les propostes del CDR, unes propostes que per altra banda tots hi estem d’acord. Potser ens hauria d’haver convocat a tots per recollir les reivindicacions del CDR i donar una imatge d’unitat perquè si perdem la unitat, ho perdem tot”.

Ciuró reitera que la ciutat ha de tenir un “punt de record” a l’1-O, ja que “com a ciutat vam ser víctimes de la brutalitat policial”.

Foto portada: la candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, als Jardinets. Autor: J.d.A.

Comments are closed.