Ciuró (Junts) vol partides al pressupost del 2020 per fer de la Gran Via el 22@ de Sabadell

Junts per Sabadell vol concrecions als propers pressupostos municipals respecte al que va ser el seu gran emblema durant la campanya electoral: convertir la Gran Via en un eix de coneixement. Així la portaveu municipal Lourdes Ciuró manté que cal destinar-hi partides d’una vegada. “Volem que no es quedi aturat més temps. Hem de tornar a ser referents a Catalunya i creiem que aquest àmbit pot servir per generar noves oportunitats de negoci i d’inversions a la nostra ciutat”, ha assegurat Ciuró en roda de premsa. 

Els juntaires volen reteixir aquest espai de la ciutat, que concentra l’ESDI, la UAB, el Parc Taulí, l’Escola Oficial d’Idiomes, Fira Sabadell i dos espais amb rellevància futura: l’Artextil i la caserna de la Guàrdia Civil. Això amb l’Aeroport i Sabadell Sud a l’inici de la Gran Via i la gran estació intermodal de Sabadell Nord al final.

“Sabadell ha de disposar del seu projecte 22@ i l’entorn de la Universitat ha de convertir-se en un clúster de coneixement”, diu Ciuró, qui veu en l’Artextil, al bell mig de la Gran Via, una opció per “integrar aquest equipament en un projecte que activi l’emprenedoria i la generació de valor tecnològic”.

En aquesta línia, Junts portarà al ple de dimarts una moció per concretar actuacions a la Gran Via en els comptes del 2020. També es demana activar el projecte urbanístic aprovat el mes d’abril, centrat en l’enderroc i reconversió de l’antiga Fundició Magrinyà i tot l’entorn de la plaça de Sant Salvador (més info: ‘Comença el camí per transformar Covadonga‘).

Comissió Especial sobre la neteja viària

En un altre ordre de coses, Ciuró ha destacat que el ple aprovarà crear una Comissió Especial sobre el contracte de recollida de residus. Va ser proposta seva en un plenari anterior amb l’objectiu de trobar sortides a la situació de brutícia que viu la ciutat des de fa anys. “No gaudim ’una ciutat amb les
garanties de neteja que la població requereix. Malgrat els alts impostos de residus que
paguem, Sabadell està brut, el servei no funciona, ningú no controla l’empresa
adjudicatària i els ciutadans paguen el preu amb una ciutat mancada de neteja”. Ciuró
ha recalcat “volem saber que, qui, com i trobar solucions en sis mesos”.

Comments are closed.