Fira d'atraccions de Festa Major a l'Eix Macià. Autor: David B.

Ciutadans demanarà espais en la Festa Major sense soroll ni llums per a persones amb autisme i TDHA

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Sabadell, Laura Casado, ha anunciat que la seva formació demanarà que en totes les Festes Majors es reservin unes hores sense sorolls ni llums per a afavorir la participació dels nens, joves i adults amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH).

La iniciativa, asseguren, ha estat consensuada amb diverses entitats locals vinculades amb aquests col·lectius i es presentarà com a moció per a debatre en el ple d’aquest mes. Segons Casado, “es facilita la igualtat d’oportunitats per a tots els sabadellencs, i aquestes persones i els seus familiars també podran sentir seva la festivitat.

La regidora de la formació taronja ha explicat que “la intenció d’aquesta proposta és que en la pròxima com en futures edicions de la Festa Major, el consistori prevegi que “es reservin alguns espais o activitats lliures d’estímuls sorollosos o lluminosos pensant en les persones que sofreixen autisme, Asperger o TDAH”.

Casado ha apuntat que en altres municipis ja s’han adoptat mesures similars que “no impliquen cap problema ni molèstia per a la resta de persones” i, en canvi, permeten que “els afectats per algun d’aquests trastorns i les seves famílies puguin gaudir d’alguna activitat de la festivitat com la resta de ciutadans”.

Foto portada: Fira d’atraccions de Festa Major a l’Eix Macià. Autor: David B.

Comments are closed.