Ciutadans demanarà que l’Ajuntament faci més contractació social

Ciutadans (Cs) ha anunciat que demanarà a l’ajuntament de Sabadell que “s’incloguin clàusules socials en els contractes municipals”.

La formació taronja vol que s’elabori “una guia de contractació municipal social que estableixi quins serveis públics són susceptibles de ser adjudicats a entitats del tercer sector”. “L’objectiu és la participació d’entitats sense ànim de lucre i amb finalitats socials en serveis municipals”.

Segons apunta el regidor de Ciutadans, José Luis Fernández, “la contractació social en el sector públic és essencial per als col·lectius amb dificultats d’inserció laboral i a més es garanteix que les entitats d’economia social no depenguin únicament de les subvencions”.

Fernández ha assenyalat que la guia definirà “lots de contractació que es podrien consensuar amb les empreses del tercer sector de la ciutat” i ha recordat que “la directiva de contractació pública de la Unió Europea i la llei espanyola afavoreixen que els contractes de les administracions s’adjudiquin a entitats de caràcter social sense ànim de lucre”.

“El tercer sector està en dificultats per la pujada del salari mínim, que ha augmentat els seus costos però no els seus ingressos”. “Aquestes entitats estan ofegades. Ara és un moment crucial per a utilitzar la contractació pública de manera proactiva i ajudar aquest sector”, ha manifestat el regidor de Ciutadans.

Fernández assegura que “aconseguir contractes públics ajudarà aquestes empreses a créixer i a aconseguir una massa crítica de treballadors que li permeti aconseguir altres encàrrecs en el sector privat en el futur”.

Foto portada: Fernández en un ple recent. Autor: David B.

Comments are closed.