Ciutadans lamenta que “el PSC no hagi volgut fer una Diada més inclusiva”

Un any més Ciutadans no participarà en els actes institucionals per a la Diada de Catalunya “mentre la Generalitat de Catalunya utilitzi el dia que hauria de ser de tots els catalans per fer apologia de la independència, excloent a més de la meitat de catalans”.

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l’ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha manifestat que “no ens sentim representats ens els actes de la Diada de Catalunya” i ha lamentat que “després de quatre anys d’un govern independentista, aquest any que és el primer amb un govern no independentista (PSCPodemos) es llegirà un manifest que no difereix en res als manifestos independentistes que s’han llegit en els darrers anys”.

“És un manifest que compra el marc mental nacionalista, que reprodueix exactament els fets històrics manipulats del 1714 que utilitzen els nacionalistes”, assegura Hernández.

El portaveu de la formació taronja ha assegurat que “hem presentat esmenes sobre els fets històrics al manifest del 11 de setembre elaborat pel govern i no entenem perquè no ens han contestat. Lamentem que el PSC no hagi volgut fer una Diada més inclusiva i en la que haguéssim pogut participar. Entenem que el govern no hagi volgut molestar a aquesta minoria independentista de la població que hem vist reaccionar en els darrers dies amb intolerància i falta d’educació com la produïda en el pregó”.

D’altra banda, Hernández ha recordat que “el millor dia per unir a tots els catalans hauria de ser el 23 d’abril, el dia de Sant Jordi, un dia que ens uneix a tots els catalans i no la Diada, que és un dia que desuneix a tota la societat catalana”.

Foto portada: Adian Hernandez i Laura Casado, aquest dimarts. Autor: David B.

Comments are closed.