Ciutadans: ‘no’ al pressupost tot constatant que el PSC prefereix “al partit de Puigdemont”

Ciutadans no tolera la intenció del Partit Socialista (PSC) de pactar amb Junts per Sabadell com a soci de govern. El grup municipal tampoc veu amb bons ulls les propostes presentades als nous pressupostos 2020 i, en el ple de demà, no modificarà el vot contrari d’anys anteriors.

El passat 19 de febrer, l’alcaldessa de Sabadell Marta Farrés va tancar l’aprovació del seu primer pressupost amb els tres vots favorables que necessitava. Els va obtenir del grup independentista Junts per Sabadell, la formació liderada per Lourdes Ciuró. El grup de Ciutadans, al contrari que Junts per Sabadell, assumia un rol secundari des de fora del govern, però el Partit Socialista (PSC) va desestimar-ho. Des de Ciutadans recorden que van presentar fins a tres propostes de pactes de mandat al PSC, totes elles refusades, i lamenta que finalment el partit de Marta Farrés hagi optat per Junts per Sabadell.

“Per molt fàcil que els hi hem posat, el PSC ha prioritzat pactar, després de nou mesos de mandat, amb el partit de Puigdemont en comptes de fer-ho amb un de constitucionalista i de polítiques pragmàtiques”, ha afirmat el portaveu municipal de Ciutadans, quarta força en vots a la ciutat, Adrián Hernández.

A més de l’element polític evident, Ciutadans ha criticat les propostes del Partit Socialista i Junts per Sabadell per millorar la ciutat.

“Nosaltres pensàvem que fèiem la millor proposta als pressupostos, prioritzant les decadències de la ciutat i millorant la vida dels veïns, i ells han prioritzat el tacticisme. Han fet un acord de repartiment de poder i no han fet cap acord per millorar la ciutat”, afegeix Hernández.

Les principals propostes de Ciutadans en els pròxims pressupostos van encarades a la inversió als barris, la promoció econòmica –polígons industrials de la ciutat- i l’habitatge –jovent, de protecció oficial…-. El grup municipal denuncia que aquestes prioritats no són respectades i que es prioritzen “dues o tres grans inversions en comptes d’afavorir al conjunt de la ciutat”, pel que “no tenen elements objectius per modificar el vot contrari”, segons Adrián Hernández.

“Tenim la sensació que la intenció d’aquest govern és anar a rebufo de les inversions que no es van arribar a executar als pressupostos del govern anterior. A més, no en pressuposta de noves i, per exemple, les noves subvencions per a la rehabilitació de la vivenda, la pavimentació o les obres a l’espai públic es veuen molt reduïdes”, ha afirmat el regidor José Luís Fernández.

La suma d’aquestes diferències ha culminat, un cop més, en la negativa de la formació taronja d’aquest primer pressupost.

Foto portada: Roda de premsa de ciutadans a l’Ajuntament. Autor: David B.

Comments are closed.