Ciutadans no es reunirà amb el govern fins que no treguin la pancarta dels presos

Ciutadans ha anunciat aquest dijous que no pensa reunir-se amb cap representant del nou govern municipal (PSC+Podemos) fins que no retiri la pancarta que posa ‘Llibertat presos polítics’ a la façana de l’Ajuntament.

L’alcaldessa Marta Farrés no té pressa per retirar la pancarta ja que “hi ha moltes altres prioritats”, però el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, sap que no costa gaire fer-la treure. En aquest sentit, les relacions entre els socialistes i el partit taronja comencen a xocar, més enllà que no han passat pel seu millor moment ja des de la campanya electoral. Aquest dijous Ciutadans puja l’aposta i ha anunciat que no pensa tenir cap relació institucional amb el nou govern fins que la pancarta no sigui retirada. Tenien prevista una reunió per aquesta tarda i Ciutadans l’ha suspès:

“No hi ha excuses vàlides perquè romangui un símbol partidista i separatista en un edifici institucional que és de tots els sabadellencs”, insisteix Hernández. “Cada dia que la pancarta segueix penjada, s’està acceptant que Espanya no és una democràcia” i això és “intolerable”.

El partit taronja veu “complexos sense sentit” en els socialistes i manté que Farrés va comprometre a ser l’alcaldessa de “tots els veïns de Sabadell” mentre que la pancarta és un “símbol que no ajuda ni a la tolerància ni a la convivència entre els ciutadans”.

Foto portada: els regidors electes Laura Casado, Adrián Hernández i José Luis Fernández, aquest matí. Autor: J.d.A.

Comments are closed.