Ciutadans vol provar la recollida d’escombraries comercials porta a porta

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Sabadell, José Luis Fernández, ha proposat a l’equip de govern que es posi en marxa “una prova pilot de recollida de residus comercials porta a porta a la zona centre de la ciutat”.

L’objectiu d’aquesta proba seria “facilitar als establiments el reciclatge i acabar amb els problemes que provoca l’insuficient i deficient sistema actual”, explica la formació taronja. Fernández ha assegurat que “és una vergonya que els comerciants es vegin obligats a deixar les seves escombraries a la vorera, al costat de les bústies de recollida, perquè gairebé sempre estan plenes”.

La proposta, que si funciona amb èxit s’estendria a la resta de la ciutat, “acabaria amb els munts d’escombraries que durant tot el dia s’apilen al costat de les zones de recollida pneumàtica i els contenidors”. El regidor ha insistit que aquest projecte “no afectaria als particulars, que continuarien amb el sistema actual”.

El responsable de Cs a la ciutat ha advertit que “Sabadell, igual que la resta de municipis d’Europa, ha de complir el 2020 l’objectiu de la Unió Europea d’assolir una taxa de reciclatge de residus del 50 per cent” i ha apuntat que “Sabadell està estancada al voltant del 30 per cent de reciclatge des de fa molt de temps i el pla pilot podria ajudar a apropar-nos a la normativa europea”.

Foto portada: recollida pneumàtica al carrer Advocat Cirera, al Centre. Autor: David B.

Comments are closed.