Llaç groc Teatre Principal. Autor: David B.

Ciutadans reclama la retirada de símbols partidistes dels edificis i espais públics

El portaveu de C’s, José Luis Fernández, exigeix el compliment de la sentència del TSJC sobre la neutralitat dels espais públics i demana que, en cas de sancions econòmiques, aquestes siguin abonades amb el patrimoni personal dels regidors de l’equip de govern.

José Luis Fernández, portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Sabadell, ha sol·licitat a l’alcalde Maties Serracant (Crida per Sabadell) i als responsables del Consistori que “retirin dels edificis i l’espai públic de la ciutat tots els símbols partidistes com estelades, pancartes, creus, murals, llaços grocs, etc”. Aquesta petició es basa en “el compliment del principi d’objectivitat i neutralitat constitucional per part de les administracions locals”, com estableix la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). De fet, Fernàndez, al punt de precs i preguntes del passat ple municipal, va preguntar a l’alcalde sobre quan pensava donar compliment a aquesta sentència als edificis municipals. Serracant va negar que aquests fossin símbols partidistes. Les declaracions de Fernández s’ha fet després que ahir apareguessin estelades pintades als passos de vianants de la ciutat, que considera “una mostra més de la manca de neutralitat”.

El portaveu de C’s també  ha reclamat que es “revisin d’ofici i de forma urgent qualsevol actuació política que hagi permès la indeguda col·locació de símbols partidistes a l’espai públic”. A més, Fernández planteja que, en cas de possibles condemnes al Consistori amb sancions econòmiques per “infracció del principi de neutralitat política”, l’equip de govern “hauria de fer front als pagaments a través de la seva pròpia responsabilitat patrimonial i mai amb els diners del pressupost municipal que és de tots els ciutadans”.

Finalment, ha indicat que, tant l’alcalde com els altres responsables i els serveis jurídics de l’Ajuntament, “han de respectar i fer respectar els articles de la Constitució sobre objectivitat i neutralitat dels edificis i espais públics”.així com fer front als requeriments i sentències que es puguin derivar del seu incompliment”. El regidor de la formació taronja ha insistit que cal que l’administració local “garanteixi el dret de tots els ciutadans a gaudir d’uns espais públics lliures de la monopolització ideològica permanent” i “protegeixi les llibertats fonamentals del conjunt de la ciutadania”.

Foto portada: llaç groc a la façana del Teatre Principal. Autor: David B.

 

 

Comments are closed.