El portaveu del PSC a l'Ajuntament, Pol Gibert. Autor: J.d.A.

Com aturar l’extrema dreta? Aquesta és la fórmula del govern municipal (PSC-Podem)

Combatre la desigualtat social i prestigiar de nou la política combatent els problemes reals de la ciutadania. És la fórmula del portaveu del govern municipal, Pol Gibert, per aturar l’auge de VOX. El partit liderat per Santiago Abascal ha estat la cinquena força més votada a Sabadell aquest 10 de novembre. 

La formació d’extrema dreta ha donat un gran salt en representants al Congrés dels Diputats. Malgrat que els seus resultats a Catalunya no tenen res a veure amb els que han obtingut fora del Principat, el resultat de VOX no és residual a Catalunya (dos diputats, igual que el Partit Popular, Ciutadans o la CUP) ni tampoc a Sabadell.

A la capital vallesana VOX ha tingut 7.708 vots i un 6,84 per cent. VOX ha estat tercera força al districte nord de la ciutat (Ca n’Oriac i la resta de barris de la zona) i també al districte 7 (Torre-romeu, Can Roqueta, Poblenou). Quarta força més votada als barris del sud (districte 6) i també al 4 (Can Rull, Can Llong, Concòrdia). En algunes taules han tingut entre el 10 i el 15 per cent de vots, majoritàriament a zones de classe treballadora i poc favorables al sobiranisme català. En aquestes zones, només el PSC i En Comú Podem superen electoralment als suports de VOX.

Com aturar l’extrema dreta, a qui voten part de les classes treballadores? El portaveu del govern municipal, Pol Gibert (PSC), assegura que cal “analitzar” bé les causes, que poden ser múltiples, per enfocar bé el remei. Però creu que hi ha dues fórmules: “hem de combatre la desigualtat social que pot fer que persones treballadores votin extrema dreta” i en segon lloc “prestigiar de nou la política”. Com? “Hem de solucionar els problemes reals de la ciutadania”, diu, tot recordant que les “forces progressistes tradicionalment hem combatut” formacions com l’ara en auge.

Foto portada: el portaveu del govern, Pol Gibert, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

Comments are closed.