Manifestació contra PP

Concentració davant de la seu del PP contra el pla d’ajust de Rajoy

  • L’acció de protesta es va coordinar amb la resta de l’Estat.

  • PSC i Entesa es posicionen contra les mesures del govern.

Al voltant d’un centenar de persones es van concentrar divendres a les 19h davant la nova seu del PP al carrer d’Àngel Guimerà, tocant a La Rambla, on s’havien retirat els plafons identificatius del partit. Es tracta d’una acció coordinada amb la resta de l’Estat per a protestar per les dures mesures d’ajust, derivades del rescat a la banca, aprovades pel Consell de Ministres.

Els concentrats formen part de diversos col·lectius socials i polítics de signe anticapitalista, molts dels quals estan agrupats a la plataforma Sabadell Lluitant. Després de cridar consignes contra el govern del PP, es va tallar La Rambla durant uns minuts i la comitiva va pujar en manifestació per aquesta artèria fins a la plaça de Sant Roc, davant de l’Ajuntament, on després de fer una crida a la lluita social es va dissoldre la manifestació.

Comunicats de PSC i Entesa

Per la seva banda, aquestes dues formacions van difondre divendres comunicats de premsa criticant en termes molts durs les mesures de Rajoy. Els socialistes van qualificar els retalls del PP “d’asfixiants, injustos, insolidaris i discriminadors”, rebutjaren els efectes de l’increment de l’IVA i criticaren que en el programa d’ajust no figuri cap mesura per incentivar l’economia productiva.
També, la plataforma cívico-política rebutja les conseqüències de la pujada de l’IVA i mostrà la seva preocupació pel impacte negatiu sobre els serveis públics que presten les administracions públiques en un pas més cap a la seva privatització.
Les dues formacions coincidiren en expressar el seu malestar per la reducció del 30% del nombre de regidors de les corporacions municipals ja que suposarà una greu restricció del “pluralisme polític” i que segons Entesa reforçarà el bipartisme.

Comments are closed.