Berlanga ha presentat el Pla Director de l'Aigua i el nou Mapa Escolar. Autor: David B.

Consens per aprovar el Pla d’Equitat i Èxit Educatiu

  • Només C’s s’absté en una de les propostes estrella del quatripartit.

  • El pla vol revertir els elevats índexs de fracàs escolar i abstensisme en alguns centres.

24 dels 27 regidors de Sabadell han donat llum verda al Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu 2017-2027 i el Mapa Escolar 2017-2026. Es tracta d’un dels principals documents sobre polítiques socials que s’han d’aprovar en aquest mandat.

El pla diagnostica alts índexs de fracàs escolar, abandonament prematur, manca de titulació i abstentisme escolar en algunes zones de Sabadell (més info: ‘El nou Mapa Escolar de Sabadell‘). “En alguns casos, es tracta d’índex poc propis de països europeus”, ha dit el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández.

El consistori vol revertir les dades invertint “allà on més necessitats hi ha”, en paraules del regidor d’Educació i tinent d’alcalde, Joan Berlanga. Així el consistori es compromet a destinar com a mínim el 7,5 per cent del pressupost municipal a Educació i a planificar i executar un seguit d’accions, com dues noves escoles bressol o un centre formatiu per a menors de 25 anys. El regidor ha especificat que “l’ascensor social” s’ha avariat i que l’èxit educatiu depèn del nivell formatiu, social i econòmic de les famílies.

Bones paraules i dubtes

El text ha rebut bones paraules per part de l’oposició. Però CiU i Ciutadans han trobat a faltar més col·laboració prèvia amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat, al cap i a la fi competent en les polítiques educatives. Ara el consistori haurà de negociar amb la conselleria l’aplicació de bona part del text aprovat.

C’s també ha definit com a excessivament “prudent” la previsió de fer dues noves escoles bressol municipals en 10 anys. “Hauríem d’anar més enllà del que proposen”, ha assegurat Adrián Hernández. “Voldríem anar més enllà però no desitgem fer cartes als reis sinó actuacions realistes”, ha ressumit Berlanga.

El popular Esteban Gesa ha trobat a faltar una memòria econòmica en el pla. El PSC i Guanyem han recordat les retallades educatives de la Generalitat, que Anna Carrasco (PSC) ha quantificat en quatre milions d’euros a Sabadell. Carrasco ha demanat al quatripartit que faci que la Generalitat compleixi les seves obligacions. “Ho batallarem”, ha finalitzat Berlanga. Dels 27 regidors, només els tres de Ciutadans no han votat a favor.

Foto portada: el regidor d’Educació i primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga. Autor: David B. 

 

Comments are closed.