Foto portada: en primera fla, a la dreta Naila Caballero. A la seva esquerra, Josep López. Autor: David B.

Continuïtat a ICV Sabadell

Josep López i Naila Caballero seguiran sent els coordinadors d’Iniciativa per Catalunya Verds a Sabadell, segons els resultats de la darrera assemblea dels ecosocialistes, celebrada aquest dissabte a la seu del partit, al carrer Picanyol.

López i Caballero lideren ICV Sabadell des de l’octubre de 2012 quan es van imposar a la candidatura de Teresa Mira i Sergi Calvo. Després de la nova Assemblea Local celebrada aquest dissabte es ratifica el seu mandat fins l’any 2019. Segons ha explicat Josep López en aquest temps ICV ha impulsat la creació d’un nou subjecte polític, Unitat pel Canvi, de la mà d’altres formacions i tradicions polítiques. De cara al futur, ICV “jugarà al màxim” a la consolidació d’UpC com a nou subjecte polític a Sabadell “en la línia del que es parla a Catalunya de construir un instrument polític a Catalunya, que s’haurà de crear en breu”. Les prioritats seran les següents:

Enfortir l’organització [ICV], més presència als conflictes socials, enfortir Unitat pel Canvi, enfortir la nostra presència al govern municipal i aportar experiència. A més contribuir des de Sabadell al projecte de confluència que s’haurà de produir a escala catalana”.

López afegeix que Sabadell va ser la tercera ciutat catalana on En comú Podem va obtenir més vots el passat 20 de desembre.

Per la seva part, Caballero ha assegurat que “en tres anys hem passat per cinc eleccions i ha estat un temps complex. Agraïm que ens hagin revalidat la coordinació i ara tenim un projecte de continuïtat: obertura de l’organització, fer-la més horitzontal, amb més espais per a la militància, i enfortint ICV i Unitat pel Canvi, si es pot ampliant-la cap al 2020”. Una quarantena de persones han ratificat la continuïtat de López i Caballero.

Vendrell: el pacte PSOE-C’s és una “presa de pèl”

L’assemblea ha comptat amb la participació del diputat al Congrés Francesc Vendrell, secretari general d’ICV. Ha qualificat com una “presa de pèl” l’acord entre PSOE i Ciutadans, ja que “no fructificarà”. “No es tracta només de fer fora a Rajoy sinó de fer fora les polítiques de Rajoy. I el nucli dur de les polítiques de Rajoy, reduir el dèficit per davant de tot, devaluar els salaris… té com a assegurança a Ciutadans”.

Foto portada: en primera fila, a la dreta Naila Caballero. A la seva esquerra, Josep López. Autor: David B.

Comments are closed.