Ramon Vidal, a la dreta, aspira a repetir com a secretari general a Sabadell. Autor: J.d.A.

Cop de porta a les primàries de Podem i als comuns

El cercle Podem Sabadell Decano, que acull els dos regidors vinculats a la formació lila dins Unitat pel Canvi, Ramon Vidal i Elena Hinojo, es desmarca de les primàries convocades per Podem i planteja presentar-se a les municipals de l’any vinent en solitari. 

El màxim representant del cercle Podem Sabadell Decano és el regidor de Salut i exsecretari general de Podem a Sabadell, Ramon Vidal. Però també en formen part la regidora Elena Hinojo o Marta Campoy, membre del Consell Ciutadà de Catalunya i al Consell Nacional de Catalunya en Comú. Donaran l’esquena a les primàries per mostrar la seva disconformitat amb l’actual direcció, comandada per Marta Morell. Les primàries es faran aquest mes de novembre, com a altres municipis catalans, però el cercle denuncia que s’han forçat, que estaven previstes per més endavant i que no es donen les condicions mínimes per a participar-hi.

Què faran a les municipals?

El cercle Podem Sabadell Decano planteja ara escenaris per presentar-se a les municipals de l’any vinent, que passarien a hores d’ara per constituir una nova formació política. L’estratègia s’ha aprovat aquest dimarts en una assemblea dels membres del cercle, amb gairebé unanimitat i sense vots en contra, segons ha pogut saber aquest digital.

Les primàries a Podem Sabadell

El període per presentar candidatures per a les primàries de Podem Sabadell s’acaba aquest dijous. Es dona per descomptada la participació de l’actual secretària general Morell i el seu equip. A hores d’ara, també sembla confirmada la participació d’una altra candidatura. En tot cas, a finals de setmana es faran públics els candidats. Les votacions es faran entre els dies 20 i 25 de novembre.

I els comuns?

La decisió és un cop de porta no tan sols a l’actual direcció de Podem a la ciutat, Marta Morell, sinó també al procés dels comuns, que presentaran la marca En Comú Podem Sabadell, encara no se sap si com una coalició amb Podem o mitjançant una formació confluent. El cercle Podem Sabadell Decano veu “falta de transparència i comunicació” en el procés engegat per En Comú Podem Sabadell, així com manca de democràcia interna ja que, al seu parer, el grup motor només ha posat a votació alguns punts “molt concrets”, no s’ha donat cabuda al cercle dins el grup motor, no s’admeten propostes “des de baix” o s’obvien “les propostes dels joves”.

Foto portada: Ramon Vidal, en una imatge d’arxiu. A l’esquerra, Marta Campoy. Autor: David B. 

Comments are closed.