La Crida presenta recurs contra la pròrroga del contracte d’il·luminació: hi veu “punts foscos”

La Crida per Sabadell presentarà un recurs de reposició contra l’allargament del contracte de l’enllumenat a la ciutat, que l’actual govern ha allargat des de l’any 2023 fins el 2028 a canvi de substituir bona part de les lluminàries de la ciutat per altres de baix cost. Els anticapitalistes veuen “punts foscos” al contracte i ja van votar contra la modificació del contracte. 

El canvi del contracte es va aprovar el passat 3 de novembre en ple amb els vots en contra de la Crida per Sabadell i l’abstenció d’Esquerra. Els anticapitalistes van denunciar llavors que es feia per preservar els beneficis de l’empresa concessionària, una Unió Temporal d’Empreses (UTE) entre Fomento de Construcciones y Contratatas (FCC) i Aluvisa.

El govern va presentar el canvi, que allarga el contracte des de 2023 fins el 2028, com l’única forma de dur a terme la substitució de llumeneres per altres de baix cost. El contracte era vigent des del 2013 fins el 2023 però el canvi de llumeneres previst no s’havia dut a terme.

“La modificació aprovada no té empara ni legal ni contractual, motiu pel qual és nul·la”, diu el regidor Lluis Perarnau. La modificació del contracte té per objecte una inversió nova, diferent i no complementària respecte a la de la licitació inicial, i que va molt més enllà tant des del punt de vista tècnic com econòmic de les modificacions que preveu el propi contracte, sostenen. “Es tracta en realitat d’un nou contracte d’obra”, insisteix Perarnau, que va ser regidor de Serveis Municipals entre 2017 i 2019.

Els anticapitalistes sostenen que la modificació no s’ajusta a dret i el passat 2 de desembre van presentar recurs contra el canvi.

El govern: la Crida posa en dubte el criteri dels treballadors municipals

El govern municipal (PSC i Podem) defensa la validesa del contracte i el seu perllongament, que han autoritzant tant els serveis tècnics com els jurídics i econòmics de la corporació. Així mateix, mantenen que la Crida posa en dubte el criteri dels treballadors municipals. Defensen que allargar el contracte permetrà canviar 17.500 punts de llums a més de 700 carrers, augmentar la quantitat de llum a la ciutat i generar un estalvi en consums de 926.000 euros que es dedicaran a pagar el canvi de llumeneres sense pagar més a la concessionària.

Foto portada: el regidor de la Crida Lluis Perarnau. Autor: cedida. 

Comments are closed.