Foto portada: seu del PSC a Sabadell, en una imatge d'arxiu. Autor: David B.

Crisi a la Joventut Socialista de Catalunya de Sabadell

  • Militants socialistes critiquen el posicionament de les JSC a les primàries i demanen una gestora.

  • Dimiteix el primer secretari de l’òrgan juvenil socialista, Pol Gibert.

Dijous passat es celebrà una assemblea de la secció local de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) on, a instàncies d’un grup de militants, es va demanar la creació d’una gestora. Finalment el primer secretari de les joventuts socialistes, Pol Gibert, va presentar la seva dimissió. La crisi està a l’espera de ressolució.

Segons diverses fonts, l’objectiu de la proposta del grup de militants era canviar l’actual direcció i convocar tan aviat com fos possible una assemblea per triar un nou primer secretari de l’entorn de Josep Ayuso, alcaldable socialista pel 2015. De fet, hi havia una assemblea convocada per aquest mateix diumenge però finalment no s’ha celebrat després de la intervenció de la direcció nacional de les JSC. Tot i així, dijous el primer secretari de la JSC de Sabadell, Pol Gibert, va presentar la seva dimissió després de rebre diverses crítiques pel posicionament de les joventuts socialistes i constatar que el seu informe de gestió seria rebutjat.

Fonts de les JSC interpreten els moviments com una revenja del sector bustista pel suport gairebé unànime que l’organització juvenil del PSC va donar a les recents primàries a la candidatura de Marta Farrés. En canvi la candidatura de Josep Ayuso va tenir el suport de l’executiva local, la comarcal i el sector més proper a l’exalcalde Manuel Bustos.

El dimissionari primer secretari de la JSC Sabadell és Pol Gibert, qui va coordinar la campanya de les primàries de Farrés com també ha fet amb les del candidat del PSC al Parlament Europeu, Javi López, o del Jaume Collboni a les primàries per l’alcaldia de Barcelona. L’actual crisi està a l’espera de la resolució que prengui la direcció nacional del JSC.

Foto portada: seu del PSC, al carrer Latorre. Autor: David B.

2 Comments