Crisi interna a EUiA per l’acord amb Podem

  • La majoria de l’executiva local, en contra de la coalició amb Podem i a favor dels Comuns. 
  • Aquest dijous totes les parts s’han citat en una assemblea que es preveu més que calenta. 

La majoria de l’executiva local d’Esquerra Unida i Alternativa demana fer marxa enrere al pacte dels postcomunistes amb Podem i tornar a l’entesa amb els comuns. L’assemblea d’EUiA a Sabadell es reunirà dijous en una trobada que es preveu calenta. 

La direcció local d’EUiA, amb el beneplàcit del coordinador nacional Joan Josep Nuet, ha tancat un acord amb Podem per anar plegats a les municipals. Tot aprovat per una Comissió Política (l’executiva) a la que no van assistir la majoria de membres, entre ells el regidor Edu Navarro, ara crítics amb l’acord i que demanen fer marxa enrere i tornar als comuns. L’executiva es va reunir el passat dimecres 9 de gener per analitzar la situació però llavors van faltar els favorables a l’entesa directa amb Podem. No hi va assistir entre altres la coordinadora local, Tere Ibáñez.




Sigui com sigui, ara totes les parts estan emplaçades a una assemblea aquest dijous, que es preveu molt calenta. “L’acord no té marxa enrera”, ha dit Ibáñez a aquest digital, emplaçant-se a dijous per valorar més en profunditat la crisi al partit. Per la seva part, els favorables als comuns recorden que l’assemblea nacional d’EUiA va apostar per confluir amb Catalunya en Comú i que ningú ha fet marxa enrere a aquesta decisió.

Foto portada: Comissió Executiva, l’any 2017. Autor: David B.

Comments are closed.