Ràdio Sabadell

Crítiques del PSC i esquerdes al quatripartit per la gestió de la crisi a ‘Ràdio Sabadell’

  • El PSC acusa el govern de Juli Fernàndez d’autoritarisme.

  • EUiA i l’Entesa posen distància amb la gestió que està fent el govern del cas.

Les crítiques al govern per la gestió a Ràdio Sabadell s’acumulen amb major o menor intensitat. Així, si des de l’oposició, el PSC carrega les tintes contra la direcció política i tècnica de l’emissora, assegurant que el govern la utilitza de forma autoritària, formacions que donen suport al quatripartit demanen redreçar la situació. L’acomiadament del tècnic Manolo Guerrero, no obstant, ha acabat de complicar les coses.

Des de l’oposició, el PSC, ara amb tres regidors manté que a Ràdio Sabadell impera el sectarisme i l’abús per part de la direcció política (el regidor de Guanyem Miquel Soler) i la direcció tècnica (la directora Montserrat Pérez i la cap d’operacions, Carme Matamala). L’acomiadament del treballador amb més antiguitat, el tècnic Manolo Guerrero, ha estat la gota que ha fet vessar el got (més info: ‘S’obre una ferida de difícil tancament‘).

S’ha de destacar que aquest treballador és el professional de més antiguitat de la mateixa, és també la persona amb més experiència tècnica a la ràdio i és alhora un dels professionals més valorats i apreciats a Sabadell i a Catalunya per part dels professionals de la ràdio, circumstància aquesta que s’ha posat de manifest en la infinitat de missatges de suport al treballador per part de la professió i tambe la infinitat de missatges de rebuig a la decisió del govern de la ciutat contra al mateix”, asseguren els socialistes.

Creuen que Miquel Soler actua “per venjar antigues querelles personals” de forma caciquista i revengista. El PSC ha posat el cas en coneixement del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, de diferents sindicats i de la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya.

EUiA i l’Entesa alcen la veu

Des de formacions polítiques que donen suport a l’executiu i van fer oposició al bustisme també posen distància amb la gestió del cas. Fa unes setmanes la Crida per Sabadell ja ho va fer. Ara ha estat el torn de l’Entesa, que també dóna suport a la Crida, i d’Esquerra Unida i Alternativa, dins la coalició d’Unitat pel Canvi, i formació política per la qual treballava Soler fins la creació de la plataforma Guanyem.

Foto portada: el regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació. Autor: David B.
El regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació i responsable polític de ‘Ràdio Sabadell’. Autor: David B.

EUiA ha emès un comunicat per les xarxes socials rebutjant l’acomiadament de Manolo Guerrero. La formació d’esquerres creu que cal atendre les reivindicacons de la plantilla i que justament acomiadar Guerreoro “és un pas en la direcció contrària”. EUiA fa una crida als responsables polítics a deixar “sense efecte” la mesura.

Sense anar tan lluny, l’Entesa per Sabadell veu amb “preocupació” la situació a l’emissora, assegurant que no poden restar “indiferents”. Creuen que després de ser utilitzada com una eina propagandística pel bustisme, Ràdio Sabadell hauria de ser una de les “insígnies del canvi i la regeneració democràtica”. Confien que el conflicte es redreci i que les decisions siguin preses al Consell d’Administració de l’empresa amb el màxim consens possible.

Foto portada: façana de l’emissora, al carrer del doctor Puig. Autor: David B.

Comments are closed.