Cs: si l’estelada oneja a l’Ajuntament és per Unitat pel Canvi i Guanyem

Més enllà de les formacions independentistes (ERC, Crida i PDeCAT), Ciutadans responsabilitza als grups municipals d’Unitat pel Canvi i Guanyem del fet que l’estelada pengi de l’Ajuntament aquest dissabte 14 d’abril, 87è aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola. 

El partit taronja manté que el consistori vulnera “una vegada més la neutralitat institucional i la legalitat”, ara gràcies al vot favorable de dues formacions que no es defineixen com independentistes, Unitat pel Canvi (referent dels ‘comuns’ a Sabadell) i la plataforma Guanyem. Uns i altres, per a Cs, “anteposen els interessos dels seus socis de govern als de tota la ciutat”, diu el portaveu municipal, José Luis Fernández.

Foto portada: la tricolor i l'estelada a la plaça del doctor Robert. Foto: @julifernandez via Twitter.
La tricolor i l’estelada a la plaça del doctor Robert. Foto: @julifernandez via Twitter.

De fet, si avui oneja la bandera republicana però també l’estelada d’una finestra del consistori és perquè UpC i Guanyem van portar la petició al ple i no van veure amb mals ulls la petició d’ERC per fer onejar també l’estelada (més info: ‘L’estelada al balcó de l’Ajuntament, el 14 d’abril‘).

Còmplices de l’independentisme

Ciutadans manté que aquests dos partits van ser còmplices de la desaparició de la bandera espanyola i europea durant dos setmanes, del ‘robatori’ de la fotografia de Felip VI de la sala de plens o del fet que biblioteques, centres cívics i teatres municipals tinguin llaços grocs, en solidaritat amb els presos independentistes però que Cs qualifica com a “símbols partidistes i excloents”. “Milers de votants d’esquerres, que van confiar en UxC i Guanyem, ara se senten traïts” perquè “veuen els seus barris abandonats mentre ambdues formacions segueixen consignes independentistes i actuen per no disgustar als seus socis de govern”, diu Fernández.

Crítiques del PSC

La decisió de penjar la bandera republica, però també l’estelada, també ha comportat crítiques del PSC (més info: ‘Acusen el govern de “prostituir” el 14 d’abril‘).

Foto portada: el portaveu de Cs a l’Ajuntament, José Luis Fernández. Autor: David B. 

Comments are closed.