Cs avisa: o es millora la separació de residus o “acabarà costant diners als veïns”

Ciutadans avisa: o es prenen mesures urgents per millorar la separació de residus a Sabadell o no fer-ho “acabarà costant diners als veïns”. Així s’expressa el portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández, al veure les dades de separació de residus (més info: ‘Sabadell pitjor que Terrassa i Barcelona, millor que Badalona o L’Hospitalet‘). 

El partit taronja assegura que l’anterior govern quatripartit va fer poc per millorar les xifres i vol saber “què pensa fer l’actual equip de govern per fomentar les xifres de reciclatge de residus a la ciutat” ja que Sabadell està “molt lluny” de l’objectiu que fixa la Unió Europea: el 50 per cent de reciclatge l’any vinent. Hernández creu que o es fa alguna cosa urgentment o “acabarà costant diners als veïns”.




La separació de residus en fraccions (envasos, paper i cartró, vidre, orgànica) està estancada fa anys a la ciutat. Al voltant del 30 per cent. Xifres millors que les de Badalona i l’Hospitalet però pitjors que Barcelona o Terrassa entre les ciutats més poblades del país. Des de l’any 2015, només ha millorat la recollida de vidre, un 7,8 per cent. La recollida d’envasos ha caigut un 6,5 per cent, i la de matèria orgànica un 1,75 per cent.

En aquesta línia, Cs lamenta que el nou govern descartés la proposta del partit taronja per impulsar una prova pilot de recollida de residus comercials porta a porta a la zona centre de la ciutat.

Foto portada: Hernández, en un ple recent. Autor: David B. 

Comments are closed.