Cs forçarà el PSC i Podem a posicionar-se sobre la pancarta dels presos

Un mes després d’accedir a l’alcaldia els socialistes, la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ encara penja de l’edifici consistorial. Ciutadans portarà a la Junta de Portaveus una moció per forçar tant el PSC com Podemos a posicionar-se. El partit taronja, a més, vol que es retirin tots els llaços grocs de la via pública i que el retrat de Felip VI torni a la part destacada de la sala de plens. No descarten emprendre vies legals.

El portaveu de Cs, Adrián Hernández, acusa l’alcaldessa Farrés de “comprar el relat independentista de que a Espanya hi ha presos polítics i que per tant no és una democràcia”. Vist que no retira la pancarta “obligarem els grups a definir-se en junta de portaveus”.

Ciutadans recorda que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sentencia que la pancarta dels presos, les estelades o els llaços als edificis públics vulneren la “neutralitat” institucional. Per això demanen que sigui retirada, així com els llaços de la via pública (n’hi ha a la Gran Via o La Creu Alta, diu Hernández) i que la sala de plens tinguin en un lloc “preferent” el retrat del Felip VI.

“Volem saber si el govern de Sabadell vol o no vol complir la legalitat”, diu Hernández. “Estem d’acord que no es pot governar per una pancarta però és gratis i només costarà un minut. Retirant-la s’acabarà aquest debat d’una vegada i podrem parlar d’altres coses”.

Si la moció no surt endavant, Ciutadans seguirà sense reunir-se de forma formal amb els representants del govern, i estudiarà emprendre vies legals per fer complir la legalitat.

Un mes de Farrés

Ciutadans ha comparegut justament un mes després de l’elecció de la nova alcaldessa. Com valoren ells aquests temps? Hernández creu que “ha entrat amb ganes i li hem de donar temps”. Algunes accions els semblen bé, com l’operatiu policial el passat divendres a La Creu de Barberà en un bar on es consumien drogues. En tot cas, però, emplacen Farrés a definir de la mà de qui vol avançar durant el mandat.




L’alcaldessa haurà de declarar la setmana vinent als jutjats de Sabadell com a testimoni al cas Mercuri. Hernández creu que ara per ara “no té més importància” però creu que si l’investiguen tindrem un problema com a ciutat. Cs sempre ha demanat que els càrrecs públics dimiteixin un cop són imputats. “Una ciutat com Sabadell no podria permetre’s tenir una alcaldessa investigada”.

Foto portada: els regidors José Luis Fernández, Adrián Hernández i Laura Casado. Autor: David B. 

Comments are closed.