Foto portada: el regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau. Autor: David B.

Cs i PP demanen la dimissió del regidor Perarnau

Ciutadans i el Partit Popular demanen la dimissió del regidor de Seguretat, Lluis Perarnau, per uns comentaris a la xarxa Twitter en relació a una actuació policial al barri de Covadonga que ha enfrontat aquest divendres l’empresa Aigües Sabadell i la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi (PAHCS).

Tot plegat ha tingut lloc al darrer bloc de pisos ocupats per la plataforma, al barri de Covadonga. L’ocupació fa un mes i mig i hi viuen algunes famílies des de llavors.

Hi viuen sense aigua i tot sovint agafant-ne a les fonts més properes. Persones vinculades a la plataforma han mirat de connectar a la xarxa d’aigues i cap a mig matí operaris d’Aigües Sabadell acompanyats d’agents de la Policia  Municipal s’han presentat a l’espai per impedir-ho. Segons CASSA una empresa no autoritzada ha manipulat una canonada de la xarxa d’aigües amb el perill per la salubritat i la prestació del servei que pot comportar. Automàticament la PAH ha fet una convocatòria pública per concentrar activistes a impedir-ho.

Mentrestant a Twitter, dures crítiques de la PAH i alguns dels seus activistes cap a les forces del govern quatripartit, a qui acusen de fer molt poc per revertir l’emergència habitacional.

Perarnau pren nota

Un parell d’hores més tard s’ha produït el comentari de Perarnau qui acusa CASSA de fer comunicats “patètics” i, aquí la crítica política posterior de l’oposició, assegura que l’acció policial “de suport” s’ha produït sense el seu coneixement. “No patiu. He pres nota”, ha dit.

Perarnau, que ha tingut molts problemes amb els sindicats presents al cos, és el màxim responsable polític de la Policia i la seva piulada ha servit a la tarda tant a Ciutadans com al Partit Popular per demanar la seva dimissió al considerar que dona l’esquena als agents. Tant Cs com PP consideren que Perarnau actua com un “comissari polític”, critica els seus subordinats públicament i en demanen la dimissió. Cs l’acusa de posar per davant la seva ideologia que la seguretat del conjunt de la ciutadania.

Al vespre, Perarnau ha acusat Cs de tergiversar la seva piulada i ha assegurat que es referia a la forma de procedir d’Aigües Sabadell.

De fet, el regidor de la Crida s’ha convertit en l’any i mig que porta al govern en l’ase dels cops de l’executiu, ja sigui per la seva gestió com a regidor de Serveis Municipals, sobretot amb la relació amb l’empresa SMATSA (està sent investigat per presumpta prevaricació), o com a regidor de Seguretat.

Finalment a tenor del vist al perfil de Twitter de la PAH i malgrat la polèmica, els habitatges del bloc han acabat el dia aigua brollant de l’aixeta.


Foto portada: Perarnau, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Comments are closed.