Foto portada: el Circuit Festival, l'agost de 2013, a La Bassa. Autor: David B.

Cs demana que es concreti com es vol fer la zona ‘chill out’ de La Bassa

Fa temps que l’actual govern dona voltes a com fer rendir més el pol d’atracció que és La Bassa de Sant Oleguer. Fa mesos que l’actual tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, i regidora d’Esports, Marisol Martínez, va llançar la idea d’ubicar-hi una zona chill out. En els darrers dies, Martínez ha redundat en la idea. Des de l’oposició, Ciutadans no ho veu clar i vol saber si tot l’equip de govern vol el mateix. 

Durant tota la temporada prèvia a l’obertura de La Bassa, Martínez va assegurar que obrir el bar i la carpa a les nits podria complementar l’oferta d’oci a la ciutat, en un marc agradable. Així ho va dir també a l’agost quan va parlar d’organitzar activitats “culturals, musicals o teatrals” (més info: ‘La Bassa estrenarà un nou espai nocturn‘). La darrera setmana va abundar en la idea en la presentació dels resultats de la temporada de piscines (més info: ‘Rècord de banyistes‘).

Un dels concerts de l'Embassa't a Sant Oleguer. Autor: David B.
Un dels concerts de l’Embassa’t a Sant Oleguer. Autor: David B.

Des de l’oposició municipal, Ciutadans ha fet públic aquest dimarts que vol més concrecions i també saber si tot l’equip de govern hi dona suport. El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, creu que ara per ara es tracta d’una proposta “imprudent i unilateral” i titlla la idea d’una “ocurrència” i ni tan sols té clar si “tot l’equip de govern” secunda la idea.

La Bassa i la nit: Embassa’t i Circuit Festival

La macropiscina de La Bassa va obrir durant els anys 80 del segle passat. En els darrers anys les activitats nocturnes s’han limitat bàsicament a dues. Per un costat, el festival Embassa’t, que aquest any va tornar de nou a La Bassa. A més, entre 2013 i 2015 La Bassa es va obrir al vespre i la nit un dia a l’agost dins el Circuit Festival, dirigit al públic gai.

El repte de dissenyar el nou model d’oci a la nit

En tot cas, Cs manté vol que el govern entomi el repte de regular l’oci nocturn. Hi ha un acord de ple per buscar alternatives d’oci nocturn a la ciutat davant la mort de la Zona Hermètica. L’acord té un any i mig de vigència, des del maig de 2017, però s’ha avançat molt poc, mentre que els pubs i discoteques han anat baixant la persiana al barri de Gràcia sense solució de continuïtat.

Foto portada: el Circuit Festival, l’agost de 2013, a La Bassa. Autor: David B.

Comments are closed.