Culpen al quatripartit de l’agressió als policies

L’agressió a dos agents de la Policia Municipal la nit de diumenge a dilluns al barri d’Espronceda ha aixecat crítiques a la política de seguretat del govern municipal. Tant fonts sindicals com l’oposició hi carreguen.

L’actual executiu va apostar per reorganitzar el cos la tardor del 2016 implantant l’anomenada policia de proximitat però reduint efectius bàsicament al torn de nit. En el seu moment, els sindicats van alertar de possibles situacions conflictives (més info: ‘Nou model de policia: l’hora de la veritat‘).

El SPPM-Cat responsabilitza el govern i sobretot al regidor Perarnau

La secció sindical del Sindicat de Policies Municipals de Catalunya a l’Ajuntament lamenta els fets viscuts aquesta nit i en responsabilitza a l’executiu quatripartit i a la direcció del cos. Especialment carreguen contra el regidor de Seguretat, Lluis Perarnau, a qui acusen de forma “pensada i volguda” de deixar els torns de feina sense efectius i posar en perill la seguretat dels policies. El sindicat insisteix que falten 80 agents per arribar els 300 que consideren necessaris.

“És imprescindible que hi hagi molts més policies municipals en servei les 24 hores del dia: només des de la superioritat d’efectius policials sobre els agressors es pot garantir tant la integritat física dels agents com de tercers i dels mateixos agressors als quals s’ha de reduir”, diu el SPPM-Cat.

Insisteixen que quants més policies hi hagi en una situació de risc menys força han d’emprar per controlar-la. Aquesta nit han resultat ferits dos policies i els dos presumptes agressors també han hagut de passar per l’hospital abans d’anar a les dependències policials.

PSC: “un desgavell”

Des de l’oposició, el PSC ha reaccionat als fets qualificant com un “desgavell” la gestió de la Policia Municipal que fa el govern de Sabadell. Asseguren que mentre no es contractin els 80 agents que demana eL SPPM-Cat, caldria organtizar de nou el servei com abans. “Si no se sap com millorar un tema, és preferible no tocar res i reconèixer que tal i com estava ja funcionava”, assegura el primer secretari del PSC, Pol Gibert.

Foto portada: agents de la Policia Municipal de Sabadell, una nit. Autor: David B. 

Comments are closed.