Cup Toc de queda. Autor: David B.

La CUP, contra el toc de queda

Concentració aquest dilluns al vespre de mig centenar de militants de la CUP contra el toc de queda decretat a Catalunya. Els anticapitalistes consideren que és una regressió de la llibertat i que, en canvi, no es reforça ni la sanitat pública ni les mesures per detectar els contagis de Covid. 

La CUP es posiciona clarament contra el toc de queda decretat pel Govern català a l’empara de l’estat d’alarma. Militants de la formació s’han concentrat aquest vespre a diverses ciutats, entre elles Sabadell, per mostrar el seu rebuig a la mesura, que s’aplica entre les 22 hores i les 6 del matí des d’aquest diumenge.

Els anticapitalistes insten al Govern a aplicar un pla de xoc destinat a augmentar la inversió en els serveis públics. Al Parlament han registrat una moció en aquest sentit criticant que es limitin drets fonamentals i llibertats sense una forta inversió en serveis públics, intervenir la sanitat privada i aprovar un pla de xoc de protecció social. En la lectura del manifest s’ha considerat el toc de queda com una mesura de “control social que culpabilitza la classe treballadora” de l’increment de contagis. “Una nova estafa està en marxa”, mantenen ja que “ni s’han suspès els lloguers ni les hipoteques ni els subministraments mentre no s’han aturat els desnonaments violents, les mesures laborals es fan per salvar les empreses i els envien a l’atur o a un ERTO que no arriba mai”.

Foto portada: un moment de la concentració, aquest vespre. Autor: David B. 

Comments are closed.