Davant la pujada de preus del transport, potenciem la T-10 de la TUS, diu Cs

Ciutadans demana a l’Ajuntament que faci una campanya per promocionar la targeta de 10 viatges de la TUS després que s’hagin anunciat les noves tarifes del sistema integrat de transport (més info: ‘Adéu a la T-10, hola a la (més cara) T-Casual‘). Una proposta que posaria en valor els preus més econòmics de la TUS, però que serveixen bàsicament pels qui es mouen per Sabadell, Sant Quirze i Badia. 

La targeta de 10 viatges de la TUS costa 8,5 euros, almenys fins el nou canvi de tarifes del 2020, encara pendent. I permeten usar diferents línies pel mateix preu durant un espai horari. La T-10 local ja és més econòmica que la T-10 integrada d’una zona (que costa poc més de 10 euros però que permet canviar entre mitjans de transport). Però a partir de l’1 de gener serà molt més econòmica que la nova T-10, ara T-Casual, que costarà 11,35 euros (la d’una zona) Fins a un 25 per cent més econòmica, calcula el regidor de Cs José Luis Fernández.

“És deure de l’Ajuntament informar a tots els usuaris i, especialment als viatgers puntuals del fet que usar targetes de la TUS serà una alternativa molt més barata que la nova T-Casual que proposa l’ATM”, finalitza Fernández.

Per tot plegat Cs vol que es posi en marxa una “campanya promocional” de la T-10 de la TUS “per atraure els usuaris ocasionals, els més perjudicats per la pròxima pujada de tarifes de l’Àrea Metropolitana de Transport”. Fernández vol més informació als punts de venda, anuncis als carrers i difusió en mitjans de comunicació i xarxes locals difonent la T-10 de la cooperativa d’autobusos.

Foto portada: interior d’un autobús. Autor: ACN. 

Comments are closed.