Decepció a l’ANC pel pacte al Consell Comarcal

Els representants de l’Assemblea Nacional Catalana del Vallès Occidental, amb la participació de representants de Sabadell i Terrassa, han fet pública la seva decepció amb els partits sobiranistes després del pacte al Consell Comarcal.

Des de l’entitat independentista asseguren que “no estan seguint una línia d’acció comuna” i els retreuen els pactes amb “els partits del 155”, fent referència al PSC. Tot aquest descontent ve arrel del pacte de govern per investir el candidat socialista com a president del Consell Comarcal del Vallès Occidental (més info: ‘Pacte PSC,Junts i Comuns al Consell Comarcal‘). L’acord té el suport d’En Comú Guanyem i de Junts per Catalunya. Està previst que l’acord se signi demà, 19 de juliol, i l’ANC convoca una manifestació a les 12 del matí a la plaça Sant Roc.




La Secretària Nacional de l’assemblea al Vallès Occidental, Eulàlia Subirà, ha demanat als partits independentistes que es replantegin altres opcions “que no passin per donar suport als partits del 155”. A més, els retreu que hagin “oblidat els pactes entre els partits i les entitats”, i que només actuïn en favor “de la seva cadira”.

Segons el secretariat, hi ha altres majories que es podrien construir, i que no haurien d’incloure al partit socialista. En aquest sentit, el responsable de l’assemblea territorial de Terrassa, Pep Tomàs, denuncia que els partits sobiranistes no estiguin actuant en la mateixa línia. “Sempre hi ha hagut bona entesa entre els partits sobiranistes. Però ara sembla que aquest diàleg s’ha trencat”, lamenta Tomàs.

Alsina (SBDxI): “quin valor té la paraula de Ciuró ara?”

En el mateix sentit parla la responsable territorial de l’assemblea a Sabadell, Neus Alsina, qui, si bé reconeix que “els tres partits sobiranistes tenen la mateixa culpa”, fa especial esment a la decepció de l’entitat amb la líder de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró. Recorda el pacte de suport mutu que es va signar entre les candidatures sobiranistes abans de les municipals (més info: ‘Els partits independentistes, tret de la Crida, pacten donar suport a la llista independentista més votada‘).

“No he parlat amb la Lourdes. Ella ja sap la nostra posició. Es va signar un pacte i no ho han complert. Quin valor té ara la paraula donada?”, reflexiona Alsina.

Els tres membres han estat d’acord en assegurar que “la gent està decebuda amb els partits”, i que des de l’ANC s’ofereixen a fer de mediadors entre ells. Per últim, han volgut recordar als partits que “els vots els donem nosaltres”.

Foto portada: els membres de l’ANC Pep Tomàs, Eulàlia Subirà i Neus Alsina. Autor: David B. 

Comments are closed.