Dels Merinals a Can Llong, Cs demana un front sabadellenc per exigir la Generalitat que compleixi

Front comú entre ajuntament i veïns pels pisos degradats dels Merinals, però més enllà i fins a la residència pública del sud, l’escola Virolet i l’institut Arraona a Can Llong. Ciutadans planteja un pols des de Sabadell al govern català per exigir que compleixi amb les seves competències i obligacions.

Ciutadans està a l’oposició a tot arreu (a Madrid, a Barcelona i a Sabadell) però vol posar-se al costat del govern municipal per plantar batalla a la Generalitat en les reivindicacions locals. Ho anuncia en relació amb el conflicte amb els pisos dels Merinals però amplia la petició a altres equipaments pendents com els de Can Llong (institut i escola) o la residència pública de la zona sud.




Cal un “front comú”, diu el portaveu Adrián Hernández, per exigir la Generalitat que “compleixi” els seus compromisos amb Sabadell. Començant pels Merinals. L’Agència de l’Habitatge s’ha aixecat de la taula després del procés de mediació, sense pactar com fer un informa neutral sobre l’estat dels pisos. L’Agència només accepta l’informe si el fa el Col·legi d’Arquitectes. Ciutadans, però, demana que el faci l’Ajuntament per desbloquejar la situació.

“[L’informe] podria ser una bona arma negociadora i confirmar als veïns si estan o no en risc cada vegada que entren a les seves cases”, diu Hernández.

Així mateix, Ciutadans portarà al Parlament una bateria de preguntes i propostes de resolució per saber perquè l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’antiga ADIGSA, es nega a seguir amb la mediació. “L’estat dels habitatges és lamentable i creiem que no podem arriscar-nos a viure una desgràcia a Sabadell de la qual sigui responsable una administració pública”, diu Hernández, qui a la mateixa vegada acusa l’anterior consistori de “deixar caure” el barri en quant a manteniment, neteja i seguretat.

Foto portada: Farrés, quan va ser escollida alcaldessa, donant la mà a Hernández (Cs). Autor: David B. 

 

Comments are closed.