La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, al ple. Autor: David B.

Demanen la dimissió de la regidora de Cultura per ‘l’informe Machado’

El grup municipal de Ciutadans demana a la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, que dimiteixi després de la polèmica generada per l’informe encarregat a l’historiador Josep Abad. El regidor de Cs Adrián Hernández vol saber com es va assignar l’informe.

Ciutadans considera que l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, va rectificar Chacon i insta a la regidora de Cultura a dimitir. A més, el partit taronja exigeix la retirada del polèmic informe de Josep Abad i Sentís sobre el nomenclàtor. L’encàrrec de l’Ajunament a Abad ha costat 600 euros, segons informe el consistori.

Adrián Hernández. Autor: David B.
Adrián Hernández, regidor de Cs. Autor: David B.

Hernández vol saber com es va assignar l’informe a l’historiador, vinculat a la Plataforma per la Llengua i l’Assemblea Nacional Catalana. Demanen que es retiri el document i s’encarregui un de nou a un equip d’experts. Si no, deixaran la Taula del Nomenclàtor. “No serem còmplices d’una operació tendenciosa que intenta identificar a Espanya amb el franquisme i que no respecta la ideologia dels qui pensen de forma diferent a l’autor de l’informe”, ha resolt Hernández.

El PSC exigeix que no es pagui Abad

Per la seva part, el Partit dels Socialistes demana al consistori “que no s’utilitzi ni un sol euro públic per pagar un document que insulta a  milers de ciutats de la ciutat i ataca directament la memòria històrica de tot un país”, en paraules del primer secretari a Sabadell, Pol Gibert.

Pol Gibert PSC
El diputat i primer secretari del PSC, Pol Gibert. Autor: David B.

El també diputat creu que l’informe “és un insult sectari” a la memòria històrica, que acusa “d’hostils a la cultura catalana” a referents dels valors republicans i democràtics com Francisco de Goya o Antonio Machado.En relació a Machado, insisteix que “vam lluitar per evitar el seu exili en vida, no podem permetre que ara se’l vulgui exiliar de la nostra memòria amb diners públics”. El PSC exigeix que es retiri l’informe d’Abad i s’adjudiqui a un grup d’experts independent”. Els socialistes anuncien un recital de poesia en homenatge a Machado per reivindicar la seva figura.

Gesa exhorta el govern a “deixar de jugar al Monopoly”

Per la seva part, el portaveu del PP a l’Ajuntament, Esteban Gesa, insta el govern local a “deixar els jocs de taula i el Monopoly i afrontar els problemes de la ciutat, com la desocupació, la manca de neteja, la inseguretat, la pèrdua de poder econòmic i la falta de promoció comercial. Gesa insta el govern a “recordar que sobre la taula hi ha problemes importants que resoldre i que afecten els veïns”.

Foto portada: la regidora de Cultura, Montse Chacon, al ple. Autor: David B.

Comments are closed.