Pol Gibert. Autor: David B.

Demanen que el govern es personi com acusació popular en els conflictes amb violència

El PSC demana al govern que “surti del seu immobilisme” i lideri les accions que siguin necessàries per revertir els problemes de convivència detectats a Sabadell des de fa temps com és el cas dels darrers conflictes a als barris de Can Deu i Can Puiggener.

Els socialistes demanen a l’Ajuntament que es presenti com a acusació popular en tots aquells casos on els conflictes acabin amb violència i aquells que puguin originar un problema greu de cohesió i convivència. El primer secretari del PSC, Pol Gibert, ha exigit “que s’actuï” perquè “fins ara el govern solament ha generat més conflictivitat”.

“El govern local és el principal responsable de mantenir la seguretat als barris, però la seva política d’abandonament de la Policia Municipal està afectant al manteniment de l’ordre i la convivència”, ha assegurat Gibert.

El partit dels socialistes a Sabadell, apunta que “en general, no es tracta de fets de violència en majúscules ni d’un estat d’emergència però són fets que ens priven dels nostres drets com a ciutadans”.

D’altra banda denuncien que a més dels problemes de conflictes als barris també hi ha els problemes de les ocupacions il·legals, els actes vandàlics, la crema de cotxes i contenidors al carrer són altres dels problemes que denuncien.

Gibert assegura que “el primer que ha de fer el govern per trobar solucions és admetre que hi ha manca de seguretat, baralles i problemes de convivència greus”.

Increment de policia

El primer secretari dels socialistes denuncia també la manca de 80 agents per arribar als 300 efectius necessaris per tirar endavant el model de proximitat. S’hauria d’incrementar “la presència policial de manera permanent en aquells barris amb més problemes”.

El PSC vol per a la propera legislatura la construcció d’una nova comissaria de la Policia Municipal que substitueixi a la de Can Marcet que, asseguren, “ha quedat obsoleta”. La proposta del partit és situar una nova comissaria al nord de Sabadell, “més accessible i amb tots els avenços tecnològics en matèria de telecomunicacions”.

Gibert explica que el projecte de trasllat a la nova seu policial hauria d’anar acompanyat d’un increment de la plantilla i d’un pla d’actuació per millorar el servei. “L’actual govern no ha estat capaç d’assumir aquest repte i ha menyspreat al cos policial, evitant el diàleg i prenent decisions errònies que han perjudicat als agents i a la seguretat ciutadana”.

Foto portada: El primer secretari del PSC, Pol Gibert. Autor: David B.

Comments are closed.