Denuncien comentaris vexatoris contra la plantilla d’SMATSA a Twitter

  • Cs demana Farrés que empari la plantilla de l’empresa després de comentaris insultats a la xarxa de l’ocellet. 
  • SMATSA posa en coneixement dels seus serveis jurídics les piulades més greus. 

Divendres al matí un usuari de Twitter va fer la següent piulada: “Ara mateix, el camió de la neteja de carrers de Sabadell passant per un dels carrers on es van produir detencions de CDR amb l’himne d’Espanya a tot drap. Increïble”. El missatge no adjuntava imatge ni vídeo i l’empresa ni confirma ni desmenteix l’escena. Per tant, no es pot validar la seva veracitat. Però la pluja de comentaris que va comportar la piulada ha provocat aquest dimarts una queixa del grup municipal de Ciutadans, qui demana a Marta Farrés que defensi la plantilla de la principal concessionària municipal. Després s’hi ha afegit la pròpia empresa. 

El portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández, qualifica com a “inadmissible” el que anomena “campanya d’insults supremacistes i classistes”. Es tracta de piulades en aquesta línia que van prosseguir a la piulada inicial:

“M’encanta que els ñordos es dediquin a netejar la merda. No donen per a més”, “Perfecta. L’himne de Ñordia en el camión de la merda. I ho fan ells solets. Son una mica curts, no?”, “No trobo lloc més adient perquè soni l’himne español. Entre la merda. I escoltat per qui la recull, com no podia ser d’altre manera”, “Jo de la creu alta, esmorcen tots al bar el Galliner i tenen una pinta de ñordos que ti cagues“, “aquest camió haurà de passar demà pel mateix carrer. A recollir merda similar. Cada dia. En el pecat, va la penitencia…” o “Recollint merda, mentre escolten merda”.

Hernández demana a l’alcaldessa, Marta Farrés, que es posicioni públicament, malgrat que la polèmica no ha sortit de la xarxa Twitter on es va iniciar fins ara. “Seria un autèntic escàndol si aquesta allau de gravíssims insults s’estigués fent contra altres sectors de la població o contra qualsevol minoria”, finalitza el portaveu de Cs a l’Ajuntament.

SMATSA s’hi suma i denunciarà les piulades més greus

L’empresa concessionària de la neteja i la recollida de residus confirma que ha seguit els comentaris de Twitter amb atenció des de divendres. Però no s’ha posicionat públicament fins després de fer-ho el partit taronja. Llavors han emès un comunicat on titllen els comentaris “d’humiliants” i classistes” i els contextualitzen dins la campanya de “desprestigi” que diuen que pateixen des de l’any 2016.

La direcció de l’empresa ha posat les piulades en coneixement dels seus serveis jurídics per emprendre accions legals que defensin la “integritat” de les treballadors i els treballadors. Finalment, demanen el govern municipal “suport i respecte explícits” perquè “el silenci no pot emparar aquest tipus de comportaments”. SMATSA té una plantilla d’uns 400 treballadors, la immensa majoria dels quals resideixen a Sabadell.

Foto portada: un treballador de l’empresa SMATSA, fa uns dies. Autor: M.Tornel. 

Comments are closed.