Foto portada: Cristian Sánchez, Susana Gallego, josep Ayuso i Lluis Monge. Autor: PSC.

Diari de campanya (12). “Bon vent i barca nova”

La campanya electoral ja fa baixada. Falten tres dies per arribar a la seva fi i els partits polítiques que es presenten a Sabadell apuren les hores per presentar totes les seves propostes.

De fet, la majoria de formacions ja han fet els seus actes principals i han rebut la visita física o virtual dels seus líders nacionals. Fa una setmana va ser Alberto Garzón, d’Izquierda Unida, qui va gravar un vídeo donant suport a Unitat pel Canvi. Aquest dimarts ha fet el portaveu de la CUP al Parlament qui ha posat la cara en un vídeo electoral de la Crida per Sabadell.

L’actualitat de l’últim dimarts de campanya electoral, ressumida, és la següent.

Ayuso vol més plaques fotovoltaiques als edificis municipals

El partit dels Socialistes de Catalunya aposta per impulsar l’autoeficiència energética i fer així que la ciutat depengui el mínim possible de les energies externes. Així volen instal·lar plaques fotovoltaiques en els equipaments municipals tant pel consum com per vendre’n l’energia produïda. Aposten també per la biomassa, demanant subvencions a la Unió Europea.

Foto portada: Cristian Sánchez, Susana Gallego, josep Ayuso i Lluis Monge. Autor: PSC.
Cristian Sánchez, Susana Gallego, josep Ayuso i Lluis Monge. Autor: PSC.

En un altre ordre de coses, Josep Ayuso creu que cal reaprofitar més les deixalles i avançar cap a la reutilització. Ayuso ha presentat les propostes al Parc Central del Vallès, amb Lluis Monge, Cristian Sánchez i Susana Gallego, membres de la llista.

L’antiga Granja del Pas es convertirà en breu en centre de formació del Gremi d’Instal·ladors de Sabadell.

Unitat pel Canvi i el medi ambient

La candidatura d’Unitat pel Canvi, que aplega ICV, EUiA i gent de Podemos, vol que les polítiques de medi ambient siguin un eix transversal a l’Ajuntament. Així volen que totes les decisions es prenguin tenint en compte els efectes ambientals. El cap de llista, Joan Berlanga, aposta així per un nou model de mobilitat, per potenciar el comerç urbà, millorar l’eficiència energètica dels edificis municipals (escoles com el CEIP Espronceda encara tenen el sostre de fibrociment i cal molta despesa en calefacció, diu Berlanga) i preservar e Rodal. Volen també més producte de proximitat als menjadors escoles.Tampoc veuen malament la generació d’energia amb biomassa.

Berlanga ha estat acompanyat per Edu Navarro (3) i Elena Hinojo (5). El contacte informatiu s’ha fet al barri de Covadonga.

“Ja seria hora que el PP pugui fer un acte normal a Catalunya”

El Partit Popular ha celebrat davant un centenar de persones el seu acte central a la campanya. Han rebut la visita, a la Plana del Pintor, de la presidenta del partit, Alícia Sánchez Camacho. Esteban Gesa ha aprofitat per explicar la seva versió dels fets de dilluns a Barcelona i per demanar més cura de l’espai públic i menys impostos (més info: ‘Plàcid acte del PP a la Plana del Pintor‘)

David Fernández a Bustos: “bon vent i barca nova”

La Crida recorda que el seu codi ètic aposta per l’autofinançament i per evitar el finançament bancari. Així la candidatura manté que gestionarà els seus fons econòmics amb entitats d’economia social, solidària o cooperatives de crèdit. “No ens financem amb bancs. Per preservar la nostra independència utilitzem l’autogestió”, ha assegurat Glòria Rubio, número 2 de la Crida. La formació es compromet a destinar una part del seu pressupost a promoure l’autoorganització i l’apoderament popular.

D’altra banda, el portaveu de la CUP al Parlament, David Fernández, ha mostrat mitjançat un vídeo gravat a Can Capablanca, al barri de Gràcia, el seu suport a la Crida. Mitjançant un diàleg simulat amb Manuel Bustos, Fernández assegura que els socialistes no tenen res a fer i que la Crida ha “guanyat totes les posicions”. “Ets a la paperera de la història”, conclou, abans de dir: “bon vent i barca nova”.

En un altre ordre de coses, la Crida ha demanat aquest dimarts la dimissió del cap de llista del PP i portaveu a l’Ajuntament, Esteban Gesa, per la presumpta agressió dilluns a un activista contra l’estafa dels segells.

ERC implicarà l’Ajuntament en el procés

Esquerra Republicana de Catalunya manté que si governen implicaran al màxim l’ajuntament de Sabadell en la construcció d’un Nou País. Sabadell entraria a l’Associació de Municipis per la Independència, pagaria els seus tributs a l’Hisenda Catalana, enviaria representants a l’assemblea de càrrecs electes de l’Assemblea Nacional Catalana i col·laboraria al màxim amb el govern català per difondre les eleccions del 27 de setembre com un plebiscit. De fet, són els compromisos a que CiU, ERC i la Crida van arribar amb l’Assemblea Nacional Catalana, que està recomanant el vot per aquestes tres forces.

Gemma Calvet, Juli Fernàndez i Montserrat Chacón, aquest dimarts. Autor: O.Orriols.
Gemma Calvet, Juli Fernàndez i Montserrat Chacón, aquest dimarts. Autor: O.Orriols.

A la tarda, ERC va fer un acte a la plaça de Gabriel Pujol, al costat de la biblioteca Vapor Badia, amb la diputada al Parlament Gemma Calvet.

Ciutadans proposa dues app

La formació política liderada a Sabadell per Joan Garcia creu que l’Ajuntament hauria de crear dues aplicacions mòbils: una per realitzar tràmits municipals i presentar denúncies bàsiques, amb un llistat d’equipaments de la ciutat, horaris i programació. I una segona per trobar aparcament en base a sensors que facilitin la recerca de places lliures. Garcia creu que així es podrà reduir el consum de carburant i la contaminació ambiental.

Guanyem acabarà amb la concessió del cementiri

Guanyem Sabadell ha assegurat que si governen acabarà amb la concessió de la gestió del cementiri a l’empresa Torra SA. La seva cap de llista, Marisol Martínez, assegura que era un servei que prestava l’Ajuntament amb beneficis i diu que des de la seva externalització s’està incomplint el plec de clàusules. Martínez demana sancions per a l’empresa concessionària.

Comments are closed.