Diari de campanya (5). Sabadell, parada en la ruta dels líders polítics: Junqueras, Iceta, Garzón, Mas

La campanya avança entre actes centrals. De Junqueras dilluns a Artur Mas (CiU) i Alberto Garzón (Izquierda Unida) aquest dimecres, passant per la visita del líder del socialisme català, Miquel Iceta, aquest dimarts a Sabadell. Iceta ha donat suport a l’alcaldable del PSC assegurant que Mercuri, la xarxa de presumpta corrupció que ha sacsejat els ciments de la política municipal des del 2012, no tindrà cap efecte a les urnes.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha estat aquest dimarts a la Creu de Barberà, on ha donat suport al candidat socialista, Josep Ayuso. Iceta reitera que el cas Mercuri, de presumpta corrupció, no passarà factura al PSC a les urnes mentre assegura que els socialistes han gestionat de forma encertada el consistori sabadellenc (més info: ‘Iceta (PSC): “Ayuso serà un alcalde honest, sincer i treballador“).

D’altra banda, Ayuso ha presentat les seves prioritats en quant a la mobilitat. S’ha mostrat a favor d’adaptar la xarxa de transport urbà (bàsicament autobús) quan entri en vigor l’allargament de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat.

CiU apel·la al vot útil pel canvi

La federació nacionalista Convergència i Unió s’ha posicionat aquest dimarts com “el vot útil pel canvi” i com la formació que pot deixar el PSC “al racó de pensar” després de 16 anys de govern socialista a Sabadell. En paraules del cap de llista, Carles Rossinyol, l’Ajuntament viu un “final de cicle”.

Al PSC se li han acabat les idees i el projecte de mala manera. Han d’anar al racó de pensar. En canvi nosaltres tenim un equip preparat i amb idees per reactivar Sabadell”, ha dit Rossinyol. Els nacionalistes insisteixen que l’Ajuntament és una de les empreses més grans de Sabadell. “Cal aplicar criteris professionals per optimitzar la gestió dels recursos públics”, ha dit el cap de llista.

En quant als pactes CiU es clara: no pactaran amb el PSC de cap manera. “No han fet net”, resumeixen. “Només tanquem la porta a la marca blanca de Bustos”. CiU realitza aquest dimecres el seu acte central. Reben la visita del president de la Generalitat, Artur Mas, a les 20.30 hores a l’Espai Cultura.

Unitat pel Canvi presenta el seu programa

Unitat pel Canvi, que suma sensibilitats al voltant d’ICV, EUiA i dirigents de Podemos ha presentat aquest dimarts el seu programa electoral. El cap de llista, Joan Berlanga, ha sostingut que la prioritat és “fer net” al consistori.

Farem net, aixecarem la catifa i esbrinarem què ha passat a l’Ajuntament durant aquests anys, ho farem públic i si cal ho portarem a la justícia”, ha assegurat la candidata Alícia Valencia.

Unitat pel Canvi també vol abordar l’emergència social i iniciar una reflexió a fons sobre la ciutat, que consolidi un nou model de ciutat més just i participatiu.Així la candidatura es compromet a reduir el sou dels càrrecs electes i a destinar-los a urgència social: en total més d’un milió d’euros durant el mandat.2015-2019. Unitat pel Canvi rep aquest dimecres la visita del líder d’Izquierda Unida, el diputat Alberto Garzón.

La Crida per Sabadell, contra més externalitzacions al Taulí

La Crida per Sabadell ha assegurat aquest dimarts que no permetran cap nova externalització al Consorci Hospitalari Parc Taulí. Consideren que la sanitat pública s’ha deteriorat de forma greu i que ara cal vetllar pels drets de la plantilla i dels usuaris. El número 3 a llista, Albert Boada, ha assegurat que “és imprescindible impedir que el procés encobert d’externalitzacions continuï. Reivindica un paper més actiu de l’Ajuntament al consell de govern del Taulí, on el consistori té veu i vot, tot i que no majoria.

Així mateix aposten per recuperar la gestió pública de l’activitat al Taulí aprofitant que el mes de juny de 2016 acaba la concessió de la gestió a la Clínica del Vallès. “Hem de començar a treballar per recuperar la gestió pública mitjançant la mateixa Corporació Sanitària Parc Taulí, ja sigui traslladant la seva activitat al Taulí o bé gestionant la clínica directament”, ha assegurat Boada.

Foto d’esquerra a dreta i de dalt a baix: Albert Boada (Crida), Iceta a Sabadell (foto: PSC), roda de premsa de CiU (foto: cedida) i Berlanga i València presentant el programa d’Unitat pel Canvi (foto: José Peláez).

Comments are closed.