Diari de campanya (7). La jaqueta de Carné i el vídeo de Garzón

Després de tres dies amb visites de líders catalans (Junqueras, Iceta i Mas) la campanya ha discorregut aquest dijous en terreny estrictament sabadellenc. Després del seu acte central, CiU s’ha donat un descans comunicatiu mentre que bona part de la resta de forces continuen els seus actes. El candidat socialista, Josep Ayuso, ha vist com un company de govern, Quim Carné, demana el vot per la seva competència.

El principal acte de campanya d’aquest dijous ha estat el debat electoral celebrat a la sala d’actes de la biblioteca Vapor Badia. Un debat poc encapsulat i bastant flexible, amè  i fins i tot divertit en alguns punts amb els candidats dibuixant i responent un test de cultura sabadellenca (més info: ‘La Xarxa Onion organitza un dinàmic debat‘). En un format més clàssic, però amb debat obert també, mola TV ha emès l’únic debat televisat d’aquesta campanya, que també podeu veure a iSabadell (més info: ‘Aquí podeu veure el debat televisat de la campanya‘). Finalment, el Consell de Joves també ha organitzat una trobada entre els diversos candidats, a l’Estruch, de la que iSabadell n’informarà aquest divendres.

El PSC presenta les propostes sobre comerç

El cap de llista del PSC, Josep Ayuso, ha presentat les seves propostes comercials. La novetat: tancar el trànsit rodat a l’eix central els dissabtes a la tarda (des de l’inici de la Rambla fins la plaça Marcet), omplir espais buits als mercats municipals amb empreses i negocis de la zona que comencen (l’anomenat pop up store) i millorar la formació als comerciants. El consistori també farà una aplicació mòbil per millorar “l’experiència de compra”, en paraules de Carles Bosch, i posaran en marxa l’acció ‘El teu local en marxa’. Ayuso ha assegurat que el consistori ha de parlar amb la propietat del Llac Center per a recuperar-lo, tot i que creuen que l’Eix Macià està funcionant bé a nivell general i comercial.

CiU rep el suport de Quim Carné

Si aquest dimecres Quim Carné es va deixar veure a l’acte de Convergència i Unió, l’encara regidor de Cultura de Sabadell (independent però dins d’un govern monocolor del PSC) ha fet explícit a iSabadell aquest dijous el seu suport a Carles Rossinyol. Per què? Perquè segons assegura és el candidat i la candidatura amb més capacitat de pacte per governar la ciutat. Més capacitat de pacte, assegura per tant, que el PSC de Josep Ayuso, company de govern. Carné va donar suport a la candidatura de Marta Farrés a les primàries socialistes i posa en valor la figura de l’alcalde, Juan Carlos Sánchez (més info: ‘Quim Carné: “Cal un canvi“).

Unitat pel Canvi i els nouvinguts

La plataforma formada per ICV, EUiA i gent de Podemos s’ha posicionat pels drets de ciutadania dels nouvinguts. L’espanyol d’origen paquistanès Safian Younas ha explicat a la plaça Picasso (Campoamor) les dificultats per aconseguir la nacionalitat espanyola. Així Unitat pel Canvi també ha fet un acte en la mateixa línia a la tarda, a l’Auditori del carrer Lacy. Berlanga també ha estat a Can Llong.

Ayuso a Campoamor. Autor: cedida.
Ayuso a Campoamor. Autor: cedida.

Així mateix, davant la confusió generada aquest dimecres, Unitat pel Canvi ha fet públic un vídeo en que el seu previsible candidat a les eleccions generals, Alberto Garzón, dóna suport explícit a la candidatura de la confluència. Podeu veure el vídeo a la part superior de la informació. Malgrat que s’havia parlat d’una possible visita de Garzón a Sabadell, finalment no serà així. Unitat pel Canvi organitza en canvi una xorissada diumenge al parc de Catalunya amb els líders d’ICV i EUiA, Joan Herrera i Joan Josep Nuet.

La Crida vol prioritzar el transport públic

La Crida per Sabadell assegura que vol “revolucionar la mobilitat urbana”. Mantenen que cal prioritzar el transport públic i recuperar l’espai públic per a la ciutadania i reduir la contaminació. Així volen facilitar els desplaçaments sobretot a peu i en bicicleta i apostar per un nou paper i millor oferta del transport col·lectiu per resoldre els desplaçaments de mitjana distància.

ERC ha presentat les seves propostes d'ocupació. Foto: cedida.
ERC ha presentat les seves propostes d’ocupació. Foto: cedida.

En aquest sentit, la formació reformarà el sistema d’autobús urbà. Creuen que és un projecte “clau de futur”. Volen fer més atractiu viatjar en autobús, ampliant horaris, fent que arribi a més llocs, i millorant la freqüència i la velocitat mitjana. Aprofitaran l’entrada en servei de les noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat per repensar tot el sistema. A més, es comprometen a estudiar el tramvia. Però amb l’autobús com a “opció preferent prenent espai i prioritat al cotxe quan sigui necessari”, en paraules de Maties Serracant.

D’altra banda, la Crida prepara dos dels seus principals actes de campanya, que es faran aquest divendres a la plaça Marcet i dissabte a la tarda a la plaça de l’Argub. Aquest dijous han fet un acte també a la Creu Alta amb Glòria Rubio (2) i Albert Boada (3).

ERC crearà una Oficina de Dinamització Empresarial

Esquerra Republicana ha presentat aquest dijous les seves propostes en quant a economia i ocupació. Aposten per crear una Oficina de Dinamització Empresarial i el Consell de Promoció Econòmica. Aposten per la finestreta única empresarial, potenciar les relacions entre el mons educatiu i laboral, millorar la FP i creient més en la formació dual. També aposten per potenciar el comerç urbà. La número 5 de la llista, Esther Raventós, assegura que “l’Ajuntament ha de cuidar l’atenció a l’empresa i l’emprenedor fomentant també les iniciatives socials”.

Comments are closed.