Foto portada: antiavalots de la Policia Nacional a l'escola Nostra Llar. Autor: David B.

“¿Dónde estarán las putas urnas?”: així va entrar la policia al Nostra Llar l’1-O

Un vídeo difós per eldiario.es aquest dimarts mostra des del punt de vista dels antiavalots de la Policia Nacional com van entrar, a cop de porra i de martell, a l’escola Nostra Llar de Sabadell durant l’1 d’octubre. 

El vídeo, de 3 minuts i 50 segons de durada, mostra com els agents van arribar a l’escola i es van trobar centenars de persones a la porta d’accés al centre. Després d’uns segons, i uns primeres estira i arronses, un agent diu que “va a haber que sacarlos“. Posteriorment es produeix la polèmica actuació policial. Un cop arriben a l’accés de l’escola, trenquen un vidre a cop de mall i entren ràpidament al centre educatiu.




L’objectiu: trobar les urnes. Però no els resulta fàcil. A cop de mall (“dale com la maza, Iván“, s’escolta al vídeo) van obrint portes d’aules i despatxos del centre. Un dels agents diu “cerrajero 24 horas“. Però no troben les urnes: “¿dónde estarán las putas urnas”, diu un dels responsables. Finalment, davant la dificultat de trobar-les, un dóna l’ordre: “la azotea y si no están, nos vamos“.

Per què van assaltar l’escola Nostra Llar?

L’escola Nostra Llar, al centre de Sabadell, era el punt de votació previst per a la segona autoritat de Catalunya, la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Els agents s’hi van dirigir per impedir la votació de Forcadell. Tot i així, poques hores abans de l’1-O, la Generalitat va activar l’anomenat cens universal i qualsevol votant podia votar en qualsevol punt de votació. Vista la situació, Forcadell no va arribar a anar al Nostra Llar. Va intentar a l’IES Escola Industrial, però no va poder per problemes informàtics. Finalment va votar en una altra escola del centre de Sabadell, el CEIP Joanot Alisanda.

Van marxar sense trobar les urnes

No apareix al vídeo, però és sabut que no van trobar-les i que, en el seu lloc, van agafar diversos objectes, els van ficar en una bossa d’escombraries i van sortir amb ella a les mans. La sortida dels agents de Sabadell també va ser força impactant, com recull aquest vídeo.

Per altra banda, després d’unes hores d’aturada, després de l’actuació policial, l’escola Nostra Llar va poder prosseguir la jornada de l’1-O amb una certa normalitat.

 

Foto portada: antiavalots de la Policia Nacional a l’escola Nostra Llar. Autor: David B.

Comments are closed.